23 / 04 / 2024

İnşaat firmaları yılı kampanyalarla kapatıyor!

İnşaat firmaları yılı kampanyalarla kapatıyor!

2014 yılı ortasına kadar süren düşük konut satış performansını yaz ayının bitmesiyle geride bırakan inşaat şirketleri, yılı güzel kapatmak için konutta yılbaşı kampanyalarına başladı.



2014 yılının ilk yarısında konut satışlarında düşüş, yazın bitmesiyle birlikte ise yükselişe sahne olan inşaat sektörünün önde gelen firmaları, yapımına devam ettikleri konut ve ofis projelerine özel düzenledikleri kampanyalarla belirsiz geçen bu yılı geride bırakmaya hazırlanıyorlar. 


Bu kapsamda bazı firmalar mevcut kampanyalarını ocak ayma kadar sürdürürlerken, bazı firmalar da konut alıcılarına yönelik olarak yeni yıla özel ödeme planları hazırladı. Bununla birlikte £liste fiyatları üzerinden yüzde 12 indirim yapan firmalar ve sıfır peşinatla ev satan firmalar da dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra bazı firmalar ise konut satın alanlara tatil hediye edecek kadar çekim merkezi oluşturmayı hedefliyorlar. 



FARKLI ÖDEME PLANLARI 

Düzenlenen kampanyalar içerisinde en yaygın olanı ise konut üreticilerinin müşterilerine ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla farklı ödeme planları teklif etmesi olarak dikkat dyor. Firmalarm kampanyaları içerisinde 'kabul edilebilir' bir peşinat oranıyla 50 aya varan vadelerde sıfır faiz uygulaması yapılıyor. Burada müşterilere 'kira öder gibi' ev sahibi olma fırsatı verilirken, oluşan maliyet farkını da inşaat şirketleri üstleniyor. 

Ancak sektör yetkilileri, son dönemde artan sıfır faizli, peşinatsız ya da peşinat ötelemeli konut kampanyaları konusunda firma seçerken vatandaşı dikkatli olması konusunda uyarıyorlar. 

2014 yılı ortasına kadar süren düşük konut satış performansını yaz ayının bitmesiyle geride bırakan inşaat şirketleri, yılı güzel kapatmak için konutta yılbaşı kampanyalarına başladı 


KONUT ALANA KIBRIS'TA 4 GECELİK TATİL HEDİYE 

Bazı firmalar müşteri çekmek için konut alana tatil hediye ediyor. Delmar Yapı, Pendik Kurtköy'de hayata geçirdiği Elit Grand Palas projesinden 20 Aralık 2014 - 20 Ocak 2015 tarihleri arasında daire sahibi olan tüm müşterilerine, ister nisan sonuna kadar Uludağ'da, ister mayıs sonuna kadar Kıbrıs'ta  4 gece 5 gün 2 kişilik tatil hediye ediyor.  Projede konut fiyatları 213 bin liradan başlarken, teslimler Aralık 2015'te yapılıyor. 


Habertürk 


Geri Dön