19 / 04 / 2024

İnşaat-İş çalışanları OYAK Sitesi önünde eylem yaptı!

İnşaat-İş çalışanları OYAK Sitesi önünde eylem yaptı!

İnşaat-İş, Levent'te bulunan OYAK Sitesi'nin dış cephe mantolama işinde çalışıp, 3 aydır ücretlerini alamayan taşeron işçiler için site önünde eylem yaptı.



Payanda Yapı Mimarlık bünyesinde çalışan ve ücretlerini alamayan taşeron işçiler, İnşaat-İş yönetici ve üyeleri saat 13:00'te Levent'te bulunan OYAK Sitesi önünde toplanarak, Payanda Yapı kadar OYAK'ın da bu gasptan sorumlu olduğunu belirtip, ödenmeyen ücretlerinin ödenmesini talep ettiler. 

"OYAK Sitesi'nin gasp ettiği ücretlerimizi alana kadar direneceğiz" yazılı pankart açan İnşaat-Iş üyeleri sık sık, "İnşaat işçisi köle değildir", "OYAK şaşırma sabrımızı taşırma", "Direne direne kazanacağız", "Hırsız OYAK hesap verecek" sloganları atıldı. 

Eylemde basın açıklamasını okuyan İnşa at İş Sendikası üyesi Münevver Berk, inşaat işçilerinin OYAK Sitesi gibi tüm binaları inşa ettikleri, bu binalara ter kadar kan da kattıkları ifade etti. 

Ücretleri gasp edilen inşaat işçileri için dünden itibaren direnişe başladıklarını kaydeden Berk, "Başta OYAK patronları olmak üzere Payanda Yapı patronları sendikamız üyesi işçilerin gasp ettiği ücretlerini ödememeyi sürdürürse eylemlerimizi başta bu site önü olmak üzere, OYAK'ın bulunduğu her yere taşıyacağız" diye belirtti. 


Geri Dön