29 / 03 / 2024

İnşaat işgücü girdi endeksleri 2014!

İnşaat işgücü girdi endeksleri 2014!

Temmuz-Eylül dönemine ait veriler, TÜİK tarafından 28 Kasım'da açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, İnşaat sektöründe istihdam % 4,5 azaldı. İşte inşaat işgücü girdi endeksleri 2014..



İnşaat işgücü girdi endeksleri 2014!

2010 Temel Yıllı İnşaat Sektörü Üç Aylık Anketi verilerinden, inşaat sektöründeki istihdam, çalışılan saat, brüt ücret ve maaş bilgilerinin elde edilerek, bu sektörün zaman içerisindeki gelişiminin takibi, dönemler ve yıllar itibariyle sektördeki değişimin izlenebilmesi amacı ile TÜİK tarafından İnşaat işgücü girdi endeksleri açıklanıyor.


Temmuz-Eylül dönemine ait veriler, TÜİK tarafından 28 Kasım'da açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, İnşaat sektöründe istihdam %4,5 azaldı.


İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2014


İnşaat sektöründe istihdam %4,5 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %4,5 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %14,9 oranında azaldı.


İnşaat sektöründe çalışılan saat %4,3 azaldı


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %4,3 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %14,5 oranında azaldı.


İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş %0,8 azaldı


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,8 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre değişmedi.


İnşaatta istihdam azaldı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön