25 / 04 / 2024

İnşaat iskelesinde ölüme 15'er yıl hapis!

İnşaat iskelesinde ölüme 15'er yıl hapis!

İnşaattaki iskelenin çökmesi sonucu üç işçinin ölümüyle ilgili davada savcı firma yetkilileri için " Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan " 15' er yıl istedi...



İnşaattaki iskelenin çökmesi sonucu üç işçinin ölümüyle ilgili davada savcı firma yetkilileri için "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan" 15'er yıl istedi.


İstanbul Kartal'da 16 katlı bir inşaatın en üst katında çalışırken iskelenin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, inşaatı yapan, ikisi firma yetkilisi 3 kişi hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İstanbul Kartal, Hürriyet Mahallesi Erler Sokak'da mayıs ayında meydana gelen olayda; Metsan Nexus isimli inşaatın yapımı sırasında C Blokunun 16'ncı katında kurulu olan iskele çöktü. İskelede çalışan Salih Karayalı, Sinan Doğan ve Hasan Doğan'ın hayatını kaybetti. Savcılık hazırladığı iddianamede, iskelenin 50 metre yüksekten yere düştüğünü ve bu nedenle de iskelede çalışan üç işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. İddianamede, maktullerin üzerinde çalıştıkları iskelenin bağlantı parçasının kırılmasına bağlı olarak hayatlarını kaybettiği anlatıldı. Şüphelilerden MG inşaat firması sahibi Mehmet Gültekin'in resmi yetkili şantiye şefi atamadığı, işlerin yürütülmesinde ve kazanın meydana gelmesinde kusurunun bulunduğu ifade edildi. İddianamede, şüphelilerden Metsan firmasının ortağı ve sorumlu yöneticisi Mehmet Celalettin Satoğlu'nun ise şantiye şefinin aktif biçimde şantiyede görev yapmasını sağlaması gerektiği halde bu hususta yeterince denetim yapmadığı, sağlık ve güvenlik koordinatörleri atamadığı belirtildi. Şantiye şefi Betül Batmaz'ın da görevinin gereği olan yeterli biçimde gözetim ve denetimde bulunmak, iskelenin tam ve güvenli olarak kurulmasının temini ile emniyet kemeri takılarak çalışılması gibi iş yerindeki uygulanması gereken güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınmasının her seferinde alışkanlık haline getirilmesini sağlama hususlarında kusurunun bulunduğu anlatıldı. 


Sabah 




Geri Dön