20 / 04 / 2024

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. 


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9, 2015'te ise  bir önceki yıla göre ise yüzde 8,3 azaldı.


Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,6, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,6 düştü.


Sektördeki brüt ücret-maaş endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,5, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3,4 arttı.



AA



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın çeyreğine göre geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜIK) açıklamasına göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındınlmış inşaat istihdam endeksi, 2015 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın çeyreğine göre yüzde 1,9 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9,2015'te ise bir önceki yıla göre ise yüzde 8,3 geriledi. 


Bugün



Haber Milliyet  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9, 2015'te ise bir önceki yıla göre ise yüzde 8,3 azaldı. Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,6,2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,6 düştü. 


Milliyet Ankara



Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İnşaat sektöründe istihdam geçen yılın son çeyreğinde yüzde 1.9 düşüş gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı dördüncü çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endekslerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.9 oranında azalırken, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8.3 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.6 oranında azalırken, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9.6 oranında azaldı. 


Yenigün




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


4. Çeyrekte inşaat sektöründe istihdam yüzde 1.9 azaldı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre düştü. Endeks 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8.3 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.4 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.3 oranında arttı. 


Yurt Gazetesi




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 geriledi. TÜİK, 2015 son çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış endeks de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.9, 2015'te bir önceki yıla göre de yüzde 8.3 azaldı. 



Cumhuriyet



Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜİK, 2015 yılı son çeyrek 'İnşaat İşgücü Girdi Endekslerini açıkladı. Buna göre; son çeyrekte istihdam, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi de bu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.4 oranında azaldı. İnşaat çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.6,2015 yılında bir önceki yıla göre de yüzde 9.6 oranında azaldı. İnşaat brüt ücret-maaş endeksi ise 2015 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.3 oranında arttı. 


Meydan




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat istihdamıyla ilgili verileri açıkladı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015'in son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2015 son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 arttı.



Zaman


Geri Dön