26 / 04 / 2024

İnşaat, İzmir Torbalı'nın lokomotif sektörü!

İnşaat, İzmir Torbalı'nın lokomotif sektörü!

Uzun yıllar boyunca marketçilik yapan Ali Yaman ve Eyüp Altunbağ, 14 yıllık ortaklıklarını bundan sonra emlak sektöründe sürdürecek. İkili Yağmur Emlak ile gayrimenkul sektöründe hizmet verecek.



İnşaat ve emlak sektörünün merkezi haline gelen  İzmir  Torbalı, yeni yatırımlar ve işletmelerle ekonomik gücüne güç katıyor. Yeni açılan her bir işletme aynı zamanda istihdama da önemli katkı sağlıyor. Emlak sektöründe yatırım yapan isimlerden biri de Ali Yaman ve Eyüp Altunbağ oldu. Kuzen olan ikili 14 yıldır ortaklık yapıyor. Uzun yıllar boyunca Sümeyra Market ile ilçede hizmet veren ikili, yaklaşık 6 aydır da Yağmur Emlak ile faaliyet gösteriyor. Müşterilerine güven üzerine kurulu bir hizmet sunduklarını kaydeden Yaman ve Altunbağ, kredi oranlarının biran önce düşürülmesi gerektiğini belirtti. İkili, "Kredi oranları düşerse, piyasa yeniden hareketlenir ve alış-veriş artar" dedi. 


14 YILLIK ORTAKLAR 


Yoğun bir şekilde göç alan Torbalı'nın lokomotif sektörü olan inşaat, en çok emlak sektörünün temsilcilerine yaradı. Artan taleple birlikte emlak ve gayrimenkul danışmanlığı ofislerinin sayısı da artmaya başladı. Bu sektörde boy gösteren isimlerden birisi de Ali Yaman ve Eyüp Altunbağ, Sümeyra Market'in eski sahipleri. 6 ay önce kurdukları Yağmur Emlak ile gayrimenkul sektöründe hizmet veriyor. Büyük marketlerin sokak aralarına kadar girmesi sonucu sektör değişikliğine giden Yaman ve Altunbağ, kısa sürede önemli başarılar elde etti. Emlak sektörüne kalite getirmek için yola çıktıklarını ifade eden ikili, kurumsallaşmayı hedeflediklerini söyledi. Üst düzey bir hizmet sunduklarını dile getiren Ali Yaman, insanların Yağmur Emlak güvencesi ile gayrimenkul alım ve satımı yaptığını belirtti. 


PİYASA HAREKETLENECEK 


Son yıllarda büyük bir gelişimin yaşandığı Torbalı'da yatırımların ardı arkası kesilmiyor. 2000 yılından beri özellikle inşaat sektöründe yaşanan büyüme sayesinde, ilçenin cazibesi de giderek arttı.Torbalı'da sayıları artan fabrikalarla birlikte yoğun bir göçün yaşanmasıyla hareket kazanan sektör, altın dönemini yasıyor. İlçedeki müteahhit sayısı 200'ü bulurken her ay ortalama bin adet evin tapusu el değiştirdi. Süper lüks dairelerin bulunduğu ilçede, konutlar 150 ile 400 bin lira arasında alıcı buluyor. Her yıl giderek artan talep, gayrimenkul sektörünün temsilcilerini de sevindiriyor. Buna karşın kredi oranlarının yüksek olması satışların azalmasına neden oldu. Eyüp Altunbağ: "Kredi oranları düşerse piyasa yeniden hareketlenecektir. Merkez Bankası'ndaki değişim. bu konudaki umudumuzu daha da arttırdı." diye konuştu. 



Gökhan YALKALK/Büyük 


Geri Dön