29 / 03 / 2024

İnşaat mağdurlarından yeni toplu eylem kararı!

İnşaat mağdurlarından yeni toplu eylem kararı!

25 Mayıs Pazartesi Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak olan Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat, Hiper Gayrimenkul mağdurları seslerini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na duyurmak istiyor.




7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de toplu bir eylem yapan inşaat mağdurları yeni bir eylem kararı aldı. 25 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00'te Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak olan mağdurlar seslerini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na duyurmak istiyor. 


Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat, Hiper Gayrimenkul mağdurlarının gerçekleştireceği eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor.


Evlerini alana kadar eylemlere devam edecek olan mağdurlar yaptıkları açıklamada mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu iddia etti. Mağdurlar "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" dedi. Eylemden sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunacak olan mağdurlar Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan yeni bir açıklama bekliyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön