19 / 04 / 2024

İnşaat maliyetini hesaplamanın en pratik formülü: Hesapçı!

İnşaat maliyetini hesaplamanın en pratik formülü: Hesapçı!

Pek çok etkeni dikkate alarak yapılması gereken 'inşaat maliyet hesabı' artık çok kolay. KRC Yapı tarafından geliştirilen, standart ve profesyonel olmak üzere iki sürümü hazırlanan 'Hesapçı', daha proje hazırlanmadan inşaatın maliyetini ortaya koyan bir program.



Sürekli gelişen inşaat sektöründe her geçen gün artan projelerin, maliyeti de ekonomik gelişmelere paralel olarak değişiyor. Bir projeye başlamak isteyenler ya da kentsel dönüşüm kapsamında binasını yıkıp yeniden yapmak isteyenler, bütçe belirleyebilmek için maliyet hesabı yapmakta zorlanıyor. Çünkü; inşaat maliyetini hesaplamak pek çok etkeni dikkate alarak yapılması gereken bir işlem. Özellikle arsa sahipleri ve piyasaya hakim olmayan emlak firmaları için bu süreç sorun yaratabiliyor. Bu noktadan hareketle inşaat sektöründe 32 yıllık tecrübesi olan KRC Yapı tarafından hayata geçirilen Hesapçı, inşaat maliyet hesabını online platforma taşıyor. insaathesabi.com'dan detaylı bilgiye erişebileceğiniz program, kullanımı pratik ve hata payı düşük bir formül dizini ile kuruldu. İnşaat maliyetini çok detaylı hesaplayabilen bir yazılım olan ve ilk günden itibaren piyasada büyük ilgi gören Hesapçı; başta müteahhitler olmak üzere profesyoneller tarafından da sıkça kullanılıyor.


Piyasa ihtiyaçlarına göre iki farklı sürüm 

Hesapçı programının 'Standart' ve 'Profesyonel' olmak üzere 2 sürümü bulunuyor. 


Standart sürüm, teknik detaylara ve inşaat piyasasına hakim olmayan arsa sahipleri ve emlak firmaları için tasarlandı. Daire bilgilerini ve bina özelliklerini sisteme tanımlayan kullanıcı, bununla beraber on adet soruyu yanıtladıktan sonra inşaatın tahmini maliyeti gerçekleşecek değere yakın bir oran ile elde edebiliyor. Örneğin: Binasında hangi tür parke istiyor, oda kapılarının türü ne olmalı, binanın dış cephesinde kullanılacak malzemenin türü vs. Çünkü bu sorulara verilecek cevap inşaatın maliyetini çok fazla etkiliyor.


Profesyonel sürüm ise başta müteahhitler olmak üzere profesyonel çalışan gayrimenkul danışmanlık firmaları ve gayrimenkul değerleme uzmanları için tasarlandı. Kullanıcı bu sürümde tüm metrajlara, fiyatlara müdahale edebiliyor, ilgili kişiye teklif olarak sunabilecek şekilde detaylı rapor çıktısı alabiliyor.


Yapılan yüzlerce test ve 2 yıllık çalışmanın sonunda hizmete sunulan program, % 3-4 gibi çok düşük bir hata payı ile hesaplamayı yapıyor. Sektörde bu amaçla kullanılan benzer programların, maliyet hesabını sadece toplam inşaat m²’si üzerinden yapması hata payını çok artırıyor. Hesapçı; maliyet kalemlerini 30’a yakın kategoride ele alıyor ve her kategoriyi kendi içinde detaylı olarak hesaplıyor. Program paketlerinden birini alanların, kullanım süresince, sınırsız sayıda proje eklemesi, eski projeleri üzerinde istediği zaman düzeltme yapması ve projelerin raporunu istediği zaman alması da mümkün.


Maliyet hesabı cebinizde

Kullanıcıya Pdf olarak sunulan 6-7 sayfalık raporda; projedeki tüm daire ve dükkan bilgileri, kullanılan malzemelerin, yapılan işçiliklerin fiyatları, inşaattaki tüm metraj bilgileri, malzeme sarfiyatları yer alıyor. Ayrıca, inşaattaki her iş kaleminin toplam maliyete olan oranı tablolarla açıklanıyor. Standart sürüm raporunda inşaat maliyetinin sadece genel bilgileri yer alırken; profesyonel sürüm çok daha detaylı bir rapor imkanı sağlıyor. Uygulamayı bilgisayardan, Android ve IOS işletim sistemli telefonlardan ve tabletlerden kullanmak da mümkün. Verilerin internette depolanması ve anlık senkronize olması da her an her yerden ulaşma imkanı sağlıyor.


Yıllık 49 TL'lik fiyatla sunulan Standart Sürüm; tüm platformlardan erişim, basit rapor çıktısı ve proje arşivleme hizmetlerini içeriyor. Tüm platformlardan erişim, detaylı rapor çıktısı, proje arşivleme ve tüm değişkenleri görebilme imkanı veren Profesyonel Sürüm ise yıllık 490 TL'lik fiyatla sunuluyor.



Geri Dön