11 / 05 / 2024

İnşaat malzemecilerinin yeni rotası Afrika ve Uzakdoğu!

İnşaat malzemecilerinin yeni rotası Afrika ve Uzakdoğu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde (Türkiye İMSAD) başkanlık görevine, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar seçildi. 33. olağan seçimli genel kurulda başkan seçilen Fethi Hinginar, görevi Dündar Yetişener'den devraldı.



Hinginar, Türkiye İMSAD olarak varlık nedenlerinin, gerek politika belirleyen karar mercileri ve kamu kurumlarıyla, gerek mimar, mühendis ve taahhüt sektörü başta olmak üzere pazarın tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak Türkiye ekonomisine daha fazla fayda sağlamak olduğunu aktararak, şunları kaydetti: 


YENİ PAZARLAR ŞART


"Önümüzde uzun bir yol var. Bir yanda iç pazarımızda arzuladığımız kalite ve standartlara ulaşamamış bir kentsel dönüşüm sürecindeyiz. Bu konuda hem tüm karar mercilerini uyarmaya, öneriler getirmeye i devam etmek hem de sektörümüzün diğer paydaşlarıyla birlikte koordinasyon içinde Fethi ; çalışmak zorundayız. Diğer yanda doğal pazarımız olan çevremizdeki ülkelerde süren çatışma ve siyasi çalkantılar var. İhracatı artırmak için  yeni pazarlara ulaşmamız, o pazarlarda yerleşmemiz gerekiyor. Hedefimiz; paydaşlarımızla iş birliği içinde ülkenize daha fazla fayda sağlamak, toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmektir." Ortadoğu'daki savaş ortamından ağır yara alan Türk inşaat malzemecileri, yeni rota olarak Afrika ve Uzakdoğu'yu belirledi.


Yeni Dönem


Geri Dön