27 / 04 / 2024

İnşaat malzemesi ihracatı 21,3 milyar dolara ulaştı!

İnşaat malzemesi ihracatı 21,3 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, inşaat malzemesi ihracatının önemli oranda arttığını vurguladı.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, inşaat malzemesi ihracatının önemli oranda arttığını vurguladı. Hinginar, “1989’da 793 milyon dolar olan ihracatımız şu an 21,3 milyar doları gördü ve ülkemiz toplam ihracatı içinde yüzde 14 pay elde etti.” dedi.


Hinginar, sektörün iç satışlarının 52,3 milyar doları bulduğunu; cari açığa yüzde 224 olumlu katkı sunduğunu ifade etti.


Fethi Hinginar; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ekonomiye dair görüşlerinin yer aldığı Türkiye İMSAD’ın 30. Yıl kitabı ile ilgili açıklamalar da yaptı. Hinginar, kitap ile Türkiye ekonomisine, inşaat sektörüne ve topluma değer sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Hinginar, ayrıca sektörde yasal boşluklarının giderilmesi, ihracatın artması, Avrupa Birliği (AB) yönetmeliklerinin uygulanması gibi pek çok alanda kurum olarak yoğun çaba harcadıklarını anlattı.


Kitap için görüşlerini kaleme alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise Türkiye’nin inşaat ve konut alanında önemli bir yere geldiğini dile getirdi. Güllüce, sektörün dışa açılması, ihracatını arttırması temennisinde bulundu. 


Bugün


Geri Dön