20 / 04 / 2024

İnşaat mühendisi Uğur Mirza dünya şampiyonluğu aldı!

İnşaat mühendisi Uğur Mirza dünya şampiyonluğu aldı!

Ankara'da yaşayan inşaat mühendisi Uğur Mirza, MMA Dünya Şampiyonası'na katıldı. Moldova'da gerçekleştirilen organizasyonda, Uğur Mirza 86 kiloda birinci oldu.



Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan inşaat mühendisi Uğur Mirza, Moldova'da düzenlenen Karışık Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonası'nda, 86 kiloda birinci oldu.


Mirza, 1998 yılında kick boks yaparak başladığı spor yaşamında, 2009 yılında kendi spor salonunu kurdu. 


Bir taraftan inşaat işleriyle uğraşan Mirza, 2013 yılında Türkiye'de MMA Federasyonunun kurulmasıyla, bu sporla tanıştı. Mirza, iki yıllık bir çalışmanın ardından Moldova'da gerçekleştirilen organizasyonda, dünya şampiyonluğunu elde etti.


- Yarı finalde İtalyan, finalde Azeri rakibini yendi


AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor yapmak ve sporcu yetiştirmekten keyif aldığını anlatan Uğur Mirza, "Gündüz inşaat mühendisliği yapıyorum, gece antrenör ve sporcu olarak antrenmanlara katılıyorum. Aileme vakit ayırmaya çalışıyorum. Bir taraftan sporla, bir taraftan inşaat proje işleriyle uğraşıyorum ama hepsinin yanında, bu sporu yapmak ve sporcu yetiştirmek bana keyif verdiği için antrenmanlara vakit ayırmaya çalışıyorum" diye konuştu. 


Moldova'daki şampiyonada yarı finalde İtalyan rakibini finalde de Azeri rakibini yenerek ilk sırayı aldığını bildiren Mirza, "17 ülkeden yaklaşık 300 kişinin katıldığı şampiyonaya Türkiye'den 19 kişi katıldık. 13 sporcu madalya aldı. Bunlar arasında çift branşta dövüşenler oldu. 6 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalyayla ülkemize döndük. Ciddi anlamda önemli bir başarı elde ettik. Bu başarıyı ülkeme, aileme, sevenlerimize, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza ve ayrıca Gölbaşı halkına ithaf ediyorum" şeklinde konuştu. 


- "Daha güzel başarılara ülkemiz adına imza atmak istiyoruz"


MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık da AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, milli takımda yer alacak sporcularla yakından ilgilendiklerini, hazırlık dönemlerinde yurt dışından eğitmen getirdiklerini belirtti.  


Şampiyonada sporcu ve antrenörlerin, milli takımı en iyi şekilde temsil ettiğini kaydeden Arık, şunları söyledi:


"13 sporcuyla gerçekten ciddi bir başarıya imza attık. 6 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalyayla ülkemize döndük. Tabii bunları yaparken tamamen sponsorlarla yürüyoruz. Yeni kurulan bir federasyon olduğumuz için herhangi bir resmi kurumdan şu ana kadar bir destek almadık. Gençlik ve Spor Bakanlığı da tescilimizi yaptı. Daha güzel başarılara ülkemiz adına imza atmak istiyoruz."


AA


Geri Dön