24 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri, Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan İstanbul-Gebze-Orhangazi İzmir otoyol projesinin Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatına teknik gezi düzenledi.




İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri, Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan İstanbul-Gebze-Orhangazi  İzmir  otoyol projesinin Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatına teknik gezi düzenledi. İstanbulBursa arasını 1 saate, İstanbul-İzmir arasını ise 3.5 saate düşürecek olan Körfez Asma Köprüsü inşaatını yerinde inceleyen mühendisler, çalışmaları yakından görme fırsatı buldu. Gezi öncesi Karayolları Asma Köprü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu tarafından verilen brifingi dinleyen mühendisler, proje hakkında detaylı bilgiler edindi. Dedeoğlu, proje kapsamında yapılacak İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alacağını söyledi. Görevli şirketi oluşturan Nurol, Özaltın, Mak-yol, Yüksel, Astaldi ve Göçay firmaları İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün alt taşeron Japon IHIITOCHU konsorsiyumu tarafından ileri teknoloji ile yapıldığını anlatan Dedeoğlu, köprünün yüksek hızlı rüzgara karşı teste tabi tutularak inşa edildiğini ve büyük ölçekli depremlere karşı dayanıklı olacak şekilde projelendirildiğini söyledi. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tamamlandığında 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak ve proje kapsamındaki asma köprü 2015 yılı sonunda tamamlanacak. 



Posta Bursa


Geri Dön