19 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 59 yaşında!

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 59 yaşında!

İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Eskişehir Şubesi 59. kuruluş yıl dönümü nedeniyle meslekte 40 ve 25'inci yıllarını dolduran üyelerine plaket verdi. İnşaat Mühendisleri Odası kutlamaları Anemon Otel'de gerçekleştirildi...



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi 59. kuruluş yıldönümü nedeniyle meslekte 40 ve 25'inci yıllarını dolduran üyelerine plaket verdi. 


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi 59. kuruluş yıl dönümü nedeniyle meslekte 40 ve 25'inci yıllarını dolduran üyelerine plaket verdi. Anemon Otel'de yapılan törende konuşan İMO Şube Başkanı Fercan Yavuz, Türkiye'nin, 17 Aralık'ta bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir siyasi depremle sarsıldığını, depremin artçılarının duracak gibi görünmediğini söyledi. 


17 Ağustos Marmara depremi ülkenin fiziki yapısını, 17 Aralık depreminin hukuk devletini alt üst ettiğini öne süren Yavuz, şöyle konuştu: "Kavganın taraflarının kiminin yurt içinde, kiminin okyanus ötesinde olduğu söyleniyor. 


Dolayısıyla bu savaşta kullanılan silahlar da çok ilginç." Yavuz, 'Yaşadığı şehir için hayalleri ve projeleri olan, bunları planlı şekilde hayata geçirecek belediye başkanları ve bu şehri ayna gibi yansıtacak yetkin kişilerden oluşan belediye meclis üyelerini seçebilirsek sorunları yarı yarıya çözdük demektir' diye konuştu. 


Eskişehir'in kent koridorları ve kent havzalarına öncülük edecek bir kapasiteye sahip olduğunu ve bunu başarmak zorunda olduğunu anlatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla önümüzdeki seçim sürecini çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından önemli olan çevre sorunları kimsenin gündeminde değil şu günlerde. Köprübaşı'ndaki kentsel dönüşüm alanındaki yıkımlardan 1 milyon ton atık çıkacağını tahmin ediyoruz. 


Bunların depolanmasının çok büyük bir sektör oluşturacağı ve sektörün zor kontrol edileceği kesin. Eskişehir'de çevre açısından durumun ne olacağını göreceğiz. Kent olarak geçmişteki sicilimiz çok parlak değil bu konuda. Vişnelik Mahallesinde vişne ağaçları yerine Vişne Evleri, Karabayır Bağları'nda üzüm asmaları yerine villalar, Bademlik'te badem ağaçları yerine lojmanlar ve sosyal tesisler var. Kent içinde ve çevresinde tarımsal nitelikteki yerlerin de çok az ömrü kaldı. Buralardan yakın zamanda gübre kokusu mu yoksa daha pis kokular mı çıkacak hep birlikte göreceğiz." 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön