29 / 03 / 2024

İnşaat mühendisliğine 3 kamu ihale uzman yardımcısı alınacak

İnşaat mühendisliğine 3 kamu ihale uzman yardımcısı alınacak

Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı duyurusunda inşaat mühendisliği bölümünün kontenjan sayısının üç kişiyle sınırlı olduğu açıklandı



Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar, sözlü sınava katılamayacak. Yazılı sınav 26-27 Mart 2011 tarihlerinde yapılacak. Sözlü sınav ise daha sonra KİK tarafından kazanan adaylara bildirilecek.
SINAVA KATILMA KOşžULLARI:
1) ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) tabloda belirtilen puan türlerinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak, (yazılı sınava katılacak adayların sayısı, atama yapılacak kadro sayısının yirmi katından fazla olamayacağından, 1. ve 2. gruptan sınava girecek adayların en yüksek puanlı 100 kişi,3. gruptan sınava girecek adayların ise en yüksek puanlı 60 kişi içinde bulunmaları gerekmektedir. Her grup için son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da bu sınava kabul edilir).
2) Söz konusu sınavların yabancı dil testinden (İngilizce, Fransızca veya Almanca) %60 (36 doğru) veya daha fazla oranda doğru cevabı bulunmak veya bu yıllara ait Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavında (KPDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
3) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
5) 01.01.2011 tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,
6) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak. (Müracaat tarihinde askerliğinin bitmesine 2 ay veya daha az kalmış olan adaylar da bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla sınava başvurabilirler).
BAşžVURU İçİN GEREKLİ BELGELER:
1.Son altı ay içinde çekilmiş 4,5 X 6 ebadında iki adet fotoğraf,
2.Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2009 veya 2010 KPSS Sonuç Belgesinin fotokopisi,
3.Sınav Başvuru Formu. (Adaylar, Kamu İhale Kurumu hizmet binasından veya www.ihale.gov.tr internet adresinden formu temin edebileceklerdir).
BAşžVURU şžEKLİ VE YERİ: Adayların sınava katılabilmek için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte en geç 28/02/2011 günü mesai bitimine kadar (saat:18.00), Kurumun İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
SINAV GİRİşž BELGESİ: Kurum tarafından düzenlenecek fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların Başvuru Formunda belirttikleri haberleşme adreslerine gönderilir.
Yazılı sınavda adaylar fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracak, bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
SINAV KONULARI:
1) 1. ve 2. gruptan sınava girecek adaylar için alan bilgisi sınav konuları aşağıda belirtilmiştir:
a) Kamu Hukuku Grubu: Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Millete ve Devlete Karşı Suçlar), Ceza Usul Hukuku,
b) Özel Hukuk Grubu: Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, şžirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku,
c) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi,
d) Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi,
e) İşletme ve Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, İşletme İktisadı,
2) 3. gruptan sınava girecek adaylar için sınav konuları; inşaat mühendisliği müfredatı kapsamında olacaktır.
YAZILI SINAV: 1. veya 2. gruptan sınava girecek adaylar, yukarıdaki beş soru grubundan sınava müracaatları sırasında belirleyecekleri ve en az birisi (a) veya (b) grubundan olmak üzere toplam üç grubun sorularını cevaplamak zorundadır. Adaylar sadece Sınav Başvuru Formunda işaretledikleri soru grubundan sınava katılabilirler.
Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yukarı puan alan adaylar başarılı sayılarak, sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır. Sözlü sınava çağırılan adayların isimleri, sözlü sınavın nerede ve ne zaman yapılacağı Kurum ilan panosunda ve internet adresinde ilan edilir.
SÖZLÜ SINAV: Sözlü sınavda, adayların yazılı sınavda tabi olunan konulardaki bilgi düzeyi ve konulara hakimiyeti ile birlikte, genel tavır ve davranışları, kavrayış ve muhakemeleri ile anlatım ve temsil yeteneği gibi Kurum hizmetlerinin ve uzmanlığın gerektirdiği kişisel niteliklere ve yeteneklere sahip olup olmadıkları ölçülür. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekir.
SINAV SONUCU: Giriş Sınav Komisyonu tarafından adayların yazılı sınav sonucu %40, sözlü sınav sonucu %50 ve KPSS puanı %10 oranında ağırlıklandırılarak, öğrenim dalları itibariyle adayların başarı puanı belirlenir.
Başarı puanı, gruplar itibariyle en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak, en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle kontenjan sayısı kadar aday atanmaya hak kazanır. Ayrıca her grup için kontenjan sayısı kadar yedek aday listesi oluşturulur.
Giriş sınav sonuçları, sınavın bitimini takip eden üç iş günü içinde öğrenim dalları itibari ile Kurum ilan panosunda ve internet adresinde ilan edilir. Sonuçlar kazanan adayların adreslerine ayrıca tebliğ edilir.
Sınav başvurusu ve/veya atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum ayrıca çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön