26 / 04 / 2024

İnşaat ruhsatı olmayan firma maketten konut satışı yapamayacak!

İnşaat ruhsatı olmayan firma maketten konut satışı yapamayacak!

Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, yeni Tüketici Kanunu'nun tüketici için birçok avantajlar getirdiğini belirterek. inşaat ruhsatı almayan firmanın maketten konut satışı yapamayacağını dile getirdi...



KAYSERİ Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, yeni Tüketici Kanunu'nun tüketici için birçok avantajlar getirdiğini belirterek. inşaat ruhsatı almayan firmanın maketten konut satışı yapamayacağını dile getirdi. 


Ticaret İl Müdürü Fırat, yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde öğrencilere anlattı. Osman Ulubaş Anadolu Lisesi toplantı salonunda Bilinçli Tüketici Kulübü tarafından organize edilen konferansa Okul Müdürü Abdullah Danacı. Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç katıldı. Alaattin Fırat, yeni kanunun: tüketici kredileri ve kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri. reklamlar gibi birçok alanda, tüketici haklarını ve kanuna uymayanlar hakkında uygulanacak yaptırımları düzenlediğini belirtti.Alaattin Fırat, yeni Tüketici Kanunu'ndaki değişiklikler şu şekilde sıralandı: "Yeni kanunla, bankalara, üyelik aidatı olmayan kredi kartı imkanı da sunma zorunluluğu getiriliyor. Ön ödemeli konut satışları, tüketici kredileri sözleşmelerinde tüketici 14 gün cayma hakkını kullanacak. Tüketici hakem heyetine yapılan başvurularda bu alanda sorunlar yoğunlaşıyor. Finansal hizmetlerde tüketiciler daha fazla korunacak. Masraf ve komisyonların alınmasının önüne geçilmesi hedeflendi. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön