28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

2013 ve 2014 yıllarında zirveye oturan inşaat sektörü, 2015 yılında da iddiasını sürdürüyor. Firmalar, mart ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak, konut alıcısı ise yeni proje avantajlarını bekliyor



Gayrimenkul sektörü yeni projeler ve satış rekorları beklentileriyle girdiği 2015 yılında projeler ardı ardına açıklanmaya devam ediyor. Bununla birlikte yıl içinde pek çok şirketin de lansman yapması bekleniyor. konut alıcısı da uygun ödeme koşulları ve lansman avantajlarından faydalanmak için yeni projeleri takibe aldı. Konutder’in verdiği bilgiye göre, markalı konut üreticilerinin ürettiği konutlar belli bir bantta seyrediyor. Bu yıl, 2014 yılıyla paralel bir üretimle 20-25 bin arası yeni konut üretilmesi bekleniyor.


Projeler arka arkaya

Sektör, konut satışında da 2013 yılında ulaştığı rekoru sürdürmeyi başardı. Satış anlamında yaşanan gelişmeler de konut üreticilerine yeni proje üretme desteğini sağladı. Rekorlarla geçen 2013 yılıyla aynı umutlarla girilen 2014 yılında konut satış grafiği önce umutsuzluğa neden olsa da Temmuz ayıyla birlikte başlayan satış rekorları yıl sonuna kadar sürdü.

Yılın ikinci yarısında etkili olan satış rekorlarıyla birlikte 2014 yılı, 2013 rekorunu bir parça da olsa geçerek kapatıldı. Şimdi gözlerin çevrildiği 2015 yılı da projeler açısından hızlı geçecek gibi görünüyor. Yeni proje üretilmesi konut alıcısının, yatırımcısının da iştahını kabartıyor.

Seçeneklerin çoğalması yatırımcıya farklı bölgelerde ve farklı konut tiplerinde alım yapmanın önünü de açıyor. Ayrıca bu yıl pek çok firma yabancı alıcıya odaklanmayı sürdürüyor.

 

2015’te satışa çıkacak projeler

Satış şampiyonu oldu yanına yenisini yapacak

Emlak Konut GYO, İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla Başakşehir Kayabaşı’nda geliştirilen 678 konut ve 10 ticari ünitenin yer aldığı EVvel İstanbul projesi, kasımda satış şampiyonu olmuştu. Projenin büyük çoğunluğu satılırken, EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Evvel İstanbul’un yanında 640 konutluk bir proje daha yapacaklarını, nisan gibi satışa çıkmayı planladıklarını söyledi.


Kağıthane projesi Haziranda ön satışta

Ege Yapı Group yakın zamanda Yedikule ve Kağıthane’de karma projeler gerçekleştirecek. 550 milyon lira yatırım değerine sahip olacak Kağıthane projesinin haziran ayında ön satışa çıkması planlanıyor.

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Ataşehir ve Sarıyer’de kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.


Demir İnşaat 2015’te rotasını İzmir’e çevirdi

Demir La Vida projesinde satışlar sürerken erken teslim sinyalleri veren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir,  İzmir  Gaziemir’de 450 daireden meydana gelen bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Demir İnşaat İzmir’in birkaç noktasında daha proje geliştirmeyi planlıyor.


Concord İstanbul’da 2. etap martta başlıyor

Teknik Yapı, fikirtepe’de hayata geçirdiği Concord İstanbul projesinde 2. etap 2015 başında satışa çıkmıştı. Projenin 2. etabında 553 daire ve 10 ticari ünite bulunuyor. Projede daire fiyatları 338 bin 900 liradan başlıyor. Yaklaşık 650 milyon liralık bir büyüklükte olan Concord İstanbul’da 2. etabın inşasına Mart 2015’te başlanılması hedefleniyor.


Ankara’da iki karma projeye başlayacak

Kuzu Grup, Ataköy sahilinde yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiği Sea Pearl projesini satışa çıkaracak. Bunun yanısıra Ankara’da 2 karma projenin de inşaatına başlayacak. Oran ve Yıldızevler’deki projelerin lansmanlarının bu yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor.


Dap Yapı 700 milyon lira yatırım yapacak

Dap Yapı, 2015’te 700 milyon liralık proje yapacak. Mart ayında 354 birimden oluşan Adam Kule’yi, hemen ardından ise Taksim Petek projesini de satışa sunacak. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal E5 üzerinde de 400 birimlik bir proje için çalıştıklarını vurgulayarak, “Genellikle karma konseptte projeler üreteceğiz. Pendik’teki bir arsa için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Orada, içinde otel, rezidans, konut ve ofis olan konsept düşünüyoruz” diye konuştu.


Ankara ve İstanbul’da üç lansman birden

Sinpaş GYO, Ankara’da Çankaya Oran ve GOP projelerini 2015 içinde lanse edecek. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, bu yıl da hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “İstanbul’da ise Bomonti projemizi sunacağız. Bu yıl satışa çıkaracağımız projelerimizle, toplam 2600 konutla, sektörde 1.4 milyarlık bir değer oluşturmayı öngörüyoruz” diye konuştu.


 

Milliyet/Duygu Erdoğan


Geri Dön