24 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2015'te yüzde 10 büyüyecek!

İnşaat sektörü 2015'te yüzde 10 büyüyecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, seçim yılı nedeniyle inşaat sektörünün 2015 yılının ilk yarısında stabil kalıp, ikinci yarıda ise yüzde 10 büyümeyle yılı kapatacağını ifade etti.




Zemin kaplamaları alanında Avrupa’nın lideri olan Belçikalı Beaulieu Uluslararası Grup’un Türkiye pazarına girişiyle ilgili basın toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “İnşaat sektörü bu yılın ilk yarısını eksiyle geçirdi. İkinci yarıda bu açığı kapattı. 2015 seçim yılı olduğu için ilk yarıda stabil kalır diye düşünüyorum. Ancak grup olarak yılın ikinci yarısında sektörün yüzde 10 büyüyeceği stratejisi üzerine yapıyoruz planlarımızı” diye konuştu. 


ORTADOĞU'YA TÜRKİYE'DE AÇILACAK


Toplam 14 ülkede 37 fabrika ve 4 bin çalışanıyla faaliyet gösteren B.I.G., büyüyen Türkiye  pazarında hizmet seviyesini artırmak ve Ortadoğu’ya ticari olarak açılma hedefiyle girdiği Türkiye pazarında en büyük anlaşmasını, yine Türkiye'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Ağaoğlu Şirketler Grubu ile gerçekleştirdi.  Türkiye ekonomisinin son 10 yılda kazandığı ivme ve inşaat sektöründeki büyük potansiyelin Beaulieu’nun ülkeye ilgisini artırdığını ifade eden Beaulieu Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse, “Maslak 1453 4 bin 304 daireden oluşuyor ve Beaulieu şirketi de bu projenin 300 bin metrekarelik yüksek performanslı ahşap zeminlerini tedarik edecek” dedi. Lecluyse, Türkiye’deki satış hacimleri artarsa buraya aşama aşama bir depo ve ya üretim hattı kurabileceklerini söyledi. 


TÜRKİYE İNŞAATTA PROJE CENNETİ


2013 Eylül ayında Türkiye pazarında doğrudan faaliyet göstermeye başlayan Beaulieu’nun pazarda beklenenin üzerinde bir potansiyel elde ettiğini dile getiren Beaulieu Türkiye Satış Müdürü Ümit Arısoy, “Türkiye inşaat sektörü için adeta bir proje cenneti. Bir önceki yıla kıyasla müşteri sayımızı 5 katına, ciromuzu da yüzde 110 artırarak 5 milyon euroya çıkarttık. 2015 ciro hedefimiz 10 milyon euro” dedi. 


SATIŞ HACMİ, 1.5 MİLYAR EURO


Beaulieu’nÜn Avrupa zemin kaplama piyasasının lider şirketlerinden biri olduğuna dikkat çeken Beaulieu Belçika Satış Direktörü Francis Gistelinck “Satış hacmimiz 1.5 milyar euro’nun üzerinde. 5 yıl önce AB dışındaki gelişmekte olan ülkelerde ‘yerel hareket edin ve yerli  çalışanları işe alın’ stratejisini benimsiyoruz. Böylece İstanbul satış ofisimiz de doğmuş oldu” dedi. 



Akşam


Geri Dön