26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2016’ya hızlı bir giriş yapacak!

İnşaat sektörü 2016’ya hızlı bir giriş yapacak!

THBB Başkanı Yavuz Işık, 2015’in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yeni konut satışlarındaki artış oranının yüzde 11’e yakın olduğunu açıklayarak sektörün 2016’ya hızlı bir giriş yapmasının beklendiğini belirtti.



İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık,yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında %13’lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı.


Yavuz Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre %11 artarak 473.659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427.582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten Işık, şunları söyledi:


“Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3. çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisi ile hazır beton satışlarında %2’ye yakın bir daralma yaşadık.Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken devam eden yatırımlarını tamamlarken de aceleci davranmadı. Ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu”


Yapı ruhsatı sayısında daralma var ancak konut satışları umut verici

Yüzölçüm bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz Işık, “Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın %25’e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Ancak buna rağmen sektörün öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 2015 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz” dedi.


Seçim sonuçları sektöre umut verdi

2015 yılının üçüncü çeyreğinde -geçen yılın aynı dönemine göre- inşaat güven endeksinde minimal düzeyde gerçekleşen gerileme ve inşaat faaliyetleri endeksinin sabit kalmasının, 2015 için toparlanmanın son çeyreğe kaldığına işaret ettiğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, “Ekim ayındaki inşaat sektörü güven endeksinin 73,16 ile son 34 ayın en düşük değerini alması, seçimler öncesindeki belirsizliğin ne derece etkili olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kasım ayındaki 84,29 değeri ise genel seçim sonrasında bir anda pozitife dönen algının en net göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat güven endeksinde Kasım ayındaki gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor” dedi.



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı; 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, 2015’in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yeni konut satışlarındaki artış oranının yüzde 11’e yakın olduğunu açıklayarak sektörün 2016’ya hızlı bir giriş yapmasının beklendiğini belirtti.

İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında yüzde 13’lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı.

Yavuz Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre yüzde 11 artarak 473.659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427.582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten Işık, şunları söyledi: 

“Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3. çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisi ile hazır beton satışlarında yüzde 2’ye yakın bir daralma yaşadık. Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken devam eden yatırımlarını tamamlarken de aceleci davranmadı. Ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu”

KONUT SATIŞLARI UMUT VERİCİ

Yüzölçüm bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz Işık, “Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın yüzde 25’e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Ancak buna rağmen sektörün öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 2015 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz” dedi.

Hürriyet 




Haber  Ankara  Başkent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, 2015'in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yeni konut satışlarmdaki artış oranının yüzde 11 'e yakın olduğunu açıklayarak sektörün 2016'ya hızlı bir giriş yapmasının beklendiğini belirtti. İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında yüzde 13'lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı. Yavuz Işık. bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre yüzde 11 artarak 473 bin 659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427 bin 582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten İşık. şunları söyledi: "Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3'üncü çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisi ile hazır beton satışlarında yüzde 2'ye yakın bir daralma yaşadık. Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken devam eden yatırımlarını tamamlarken de aceleci davranmadı. Ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu" 


İYİ BİR BAŞLANGIÇ 

Yüzölçüm bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde. geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz İşık. "Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın yüzde 25'e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Ancak buna rağmen sektörüm öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 2015 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz" dedi. 2015 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre inşaat güven endeksinde minimal düzeyde gerçekleşen gerileme ve inşaat faaliyetleri endeksinin sabit kalmasının. 2015 için toparlanmanın son çeyreğe kaldığına işaret ettiğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz İşık, "Ekim ayındaki inşaat sektörü güven endeksinin 73,16 ile son 34 ayın en düşük değerini alması, seçimler öncesindeki belirsizliğin ne derece etkili olduğunu açıkça ortaya koyuyor. İnşaat güven endeksinde Kasım ayındaki gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor" dedi.



Ankara Başkent



Haber Gaziantep Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında yüzde 13'lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre yüzde 11 artarak 473 bin 659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427 bin 582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten Işık, şunları söyledi: "Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3. çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisi ile hazır beton satışlarında yüzde 2'ye yakın bir daralma yaşadık. Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken devam eden yatırımlarını tamamlarken de aceleci davranmadı. 

Ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu." Yüzölçıim bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz Işık, "Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın yüzde 25'e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Ancak buna rağmen sektörün öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 201 5 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 201 6 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz" dedi. 




Gaziantep Sabah Gazetesi


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;


THBB Başkanı Yavuz Işık, konut satışları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, sektörün 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, koııııt satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, inşaat sektörünün 2016 yılma iyi bir başlangıç yapmasını beklediklerini ifade etti. 

Işık, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl iki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini dile getirdi. Son çeyreğe yeni konut satışlarında yüzde 13'lük artışla girildiğini aktaran Işık, satışın bu yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 11 artarak 473 bin 659 düzeyinde gerçekleştiğini anımsattı. Işık, 3. çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen, seçim sonrası istikrar ortamının getirdiği canlanmanın etkisiyle kasımdan itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: "Yılın on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3. çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisiyle hazır beton satışlarında yüzde 2'ye yakın azalış görüldü. Bu dönemde inşaat sektörü, yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken, devam eden yatırımlarını tamamlamada da aceleci davranmadı ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu." Işık, yüzölçüm bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 azaldığına dikkati çekerek, "Yılın dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın yüzde 25'e çıktığını görüyoruz.  2015'in her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Buna rağmen sektörün öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 2015 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz" değerlendirmelerini yaptı.  İnşaat sektörü güven endeksinin, ekimde 73,16 ile son 34 ayın en düşük değerini aldığını anımsatan Işık, bunun da seçim öncesindeki belirsizliğin ne derece etkili olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Işık, inşaat sektörü güven endeksinin kasım ayında aldığı 84,29 değerinin ise genel seçim sonrasında bir anda pozitife dönen algının en net göstergesi olduğunu vurgulayarak, "İnşaat güven endeksinde kasım ayında görülen bu gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor" ifadesini kullandı. 


Hürses




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye’nin zor ekonomik şartlarına rağmen gayrimenkul sektörü büyümeye devam ediyor. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, 2015’in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarındaki artışın yüzde 11’e dayandığını açıkladı. 2 seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğine işaret eden Işık, 10 ayda 473 bin 659 adet yeni konut satıldığını bu rakamın geçen sene aynı dönemde 427 bin 582 olduğunu belirtti. 


HAZIR BETONDA DARALMA 

Yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında yüzde 13’lük artış ile girildiğini belirten Işık, inşaat sektörünün 2016’ya hızlı gireceğini öngördü. İnşaat sektörünün yılın üçüncü çeyreğinde yeni yatırımlar yapmadığına işaret eden Işık, yeni konut satışlarında ve inşaat güven endeksinde yaşanan daralmanın etkisiyle hazır beton satışlarında yüzde 2’ye yakın bir daralma yaşadıklarını bildirdi. 


KİRALIKLARIN METREKARESİ 16 LİRA 

Satılık konutların metrekare ortalama fiyatının 2 bin 355 liraya ulaştığı Türkiye genelinde, kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı ise 16 lira. Hurriyetemlak.com, Ekim 2015 Emlak Endeksi raporunu açıklandı. Rapora göre konut yatırımlarında geri dönüş süresinin ise 12 yıl ortalamasında olduğu Türkiye’de; satılık konutlar bir yılda yüzde 10, kiralıklar ise yüzde 1 artış gösterdi. Ticari gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında Türkiye’de ortalamanın 4 bin 279 lira olduğu görülüyor. Kira ortalaması ise metrekare başına 24 lira mertebesinde. İstanbul’da satılık konutlarda metrekare ortalaması 3 bin 462 lira olurken, Ankara’da bin 563 lira, İzmir’de 2 bin 38 lira oldu. 


Sümeyra KIRCA - Özgür Düşünce Gazetesi



Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık,yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında %13'lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı. 

Yavuz Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre %11 artarak 473.659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427.582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten Işık, şunları söyledi: "Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor." Konut satışları umut verici Yüzölçüm bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz Işık, "Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın %25'e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz" dedi. 


Önce Vatan


Haber Radikal'de şöyle yer aldı;


İki seçim ve sıcak para baskısına rağmen inşaat sektörünün ivmesini kaybetmediğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık,  yılın son çeyreğine yeni konut satışlarında %13’lük artış ile girildiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde de konut yapımında ve satışında hareket beklediklerini açıkladı.

Yavuz Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının geçen yıla göre %11 artarak 473.659 olarak gerçekleştiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427.582 olduğunu belirtti. Seçim sonrası istikrar ortamının getireceği canlanma ile birlikte üçüncü çeyrekte yaşanan daralmaya rağmen Kasım ayından itibaren inşaat sektörüne ilişkin öncü göstergelerin pozitife döndüğünü belirten Işık, şunları söyledi:

“Yılın ilk on ayındaki rakamsal göstergeler, inşaat ve hazır beton sektörünün 2016 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Yılın 3. çeyreğinde yeni konut satışlarında, inşaat güven endeksinde ve inşaat faaliyetlerinde yaşanan daralmanın etkisi ile hazır beton satışlarında %2’ye yakın bir daralma yaşadık.  Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan imtina ederken devam eden yatırımlarını tamamlarken de aceleci davranmadı. Ancak konut satışlarında aynı dönemde yaşanan artış, sektörün stoklarının erimesi açısından önemli oldu” 


‘KONUT SATIŞLARI UMUT VERİCİ’

Yüzölçümü bazında değerlendirildiğinde verilen yapı ruhsatı sayısının 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %16 oranında azaldığını ifade eden Yavuz Işık, “Yılın ilk dokuz ayı ele alındığında bu daralmanın %25’e çıktığını görüyoruz. 2015 yılının her üç çeyreğinde de yapı izinlerinde bir azalma görüyoruz. Ancak buna rağmen sektörün öncü göstergesi olan konut satış rakamları, inşaat güven endeksi ve hazır beton satışları incelendiğinde, seçimler sonrasında 2015 yılının son iki ayında sektörün toparlanarak 2016 yılına iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz” dedi.


SEÇİM SONUÇLARI SEKTÖRE UMUT VERDİ

2015 yılının üçüncü çeyreğinde -geçen yılın aynı dönemine göre- inşaat güven endeksinde minimal düzeyde gerçekleşen gerileme ve inşaat faaliyetleri endeksinin sabit kalmasının, 2015 için toparlanmanın son çeyreğe kaldığına işaret ettiğini belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, “Ekim ayındaki inşaat sektörü güven endeksinin 73,16 ile son 34 ayın en düşük değerini alması, seçimler öncesindeki belirsizliğin ne derece etkili olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kasım ayındaki 84,29 değeri ise genel seçim sonrasında bir anda pozitife dönen algının en net göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat güven endeksinde Kasım ayındaki gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor” dedi.

 

Radikal 


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, 2015'in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yeni konut satışlarındaki artış oranının yüzde 11'e yakın olduğunu açıklayarak sektörün 2016'ya hızlı bir giriş yapmasının beklendiğini söyledi. Işık, bu yılın ilk 10 ayında yeni konut satışının 473 bin 659 olduğunu, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 427 bin 582 olduğunu belirtti. 


Ekonomist


Geri Dön