24 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2017'de krize meydan okuyacak!

İnşaat sektörü 2017'de krize meydan okuyacak!

Ekonomide durgunluk ve yükselen döviz kurlarına rağmen, ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü 2017 yılında krize meydan okumaya hazırlanıyor. Büyük üreticilerin 2017 yılma ilişkin açıklama ve hedefleri, ekonominin geleceğine ilişkin umut veriyor.




Ekonomide durgunluk ve yükselen döviz kurlarına rağmen, ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü 2017 yılında krize meydan okumaya hazırlanıyor.  Büyük üreticilerin 2017 yılma ilişkin açıklama ve hedefleri, ekonominin geleceğine ilişkin umut veriyor. 




İnşaat sektörü 2017 de krize meydan okuyacak!

65 BİN KONUT HEDEFİ 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017'de 65 bin sosyal konut inşa edecek.  TOKİ  2016 yılında 60 bin konut hedefini de aşmış olacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "2016 yılında tüm zamanların rekorunu kırdık. 2016 yılı içerisinde sosyal konut üretimimiz yüzde 95'e çıktı. 2017 yılında da hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız. 2017 yılında 65 bin konutu ihale edeceğiz" dedi. 





İnşaat sektörü 2017 de krize meydan okuyacak!


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, "Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız." dedi. 


Kurum "Gebze'de bir proje satışa sunduk. 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık. Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık.  Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. 

Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız.  Bana göre şu an tam konut alma zamanı.  Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, piyasalara ilişkin bir soru üzerine, "Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş.  Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır." dedi. 

Emlak Konut olarak, 2017'nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, karlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti. 




İnşaat sektörü 2017 de krize meydan okuyacak!



Kuzu Grup: Yatırımlara devam 

Kuzu Grup, İstanbul ve Ankara'daki projelerine devam ederken, İran ve Cezayir'de de hedef büyüttü. Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, göstergelere bakıldığında 2017 yılının 2016'dan daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Kuzu, "Kuzu Grup olarak vermeden hedeflerimiz doğrultusunda devam ettik. Grup olarak ülkemizin geleceğine güvenimiz her zaman tamdır ve bu konuda Özen Kuzu hızla sürdürüp katma değer yaratmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 



Teknik Yapı'dan 4 bin konut 

Markalı konut üretimine kentsel dönüşüm projeleri ile devam eden Teknik Yapı, 2017'de Fikirtepe, Kartal, Maltepe ve Etiler'de UP serisiyle 4 proje yapacak. Yeni projelerle yaklaşık 4 bin konut inşa edilecek. 




İnşaat sektörü 2017 de krize meydan okuyacak!

Ağaoğlu'ndan 4 proje

Ağaoğlu Grubu'nun "Maslak 1453" projesi kapsamında Suudi yatırımcı Abduljawad Holding ile Tayland merkezli lüks rezidans işletmecisi Dusit International arasındaki imza töreninde 2017 ile ilgili beklentilerini anlatan Ali Ağaoğlu, İstanbul'da dört gayrimenkul projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Ağaoğlu, "İnşaatta Bakırköy'deki projemizde yasal sıkıntı yaşandı. Ama ben çözüleceğine ye önümüzdeki yıl başlayacağını düşünüyorum. İki proje Avrupa yakasında, iki proje de Anadolu yakasında olmak üzere önümüzdeki yıl içinde dört yeni projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Suudi Arabistan merkezli Abduljavvad Holding ile de ortak bir gayrimenkul projeleri olduğunu belirten Yeniköy'de villalar ve küçük bir otelden oluşacak projede yüzde 50-50 ortaklıkları bulunduğunu söyledi.

 


Yeni Birlik


Geri Dön