25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü bu yıl da ekonomiyi sırtladı!

İnşaat sektörü bu yıl da ekonomiyi sırtladı!

2013 yılında da sektörün önde gelen aktörlerinden İhlas Yapı A.Ş., Avrupa Konutları, Mesa, Ağaoğlu, Varyap, Suryapı, Ege Yapı Group, Şua İnşaat, Dumankaya gibi birçok firma yatırımlarına devam ediyor....




İnşaat sektörünün yüzde 8,7'lik büyüme oranı, yüzde 4,4 oranında büyüme gösteren ülke ekonomisini ikiye katladı. 


2013 yılında da sektörün önde gelen aktörlerinden İhlas Yapı A.Ş., Avrupa Konutları, Mesa, Ağaoğlu, Varyap, Suryapı, Ege Yapı Group, Şua İnşaat, Dumankaya gibi birçok firma yatırımlarına devam ediyor. 


MARKALAŞMANIN ÖNEMİ DAHA DA ARTACAK 


Süleyman Çetinsaya:

2013 yılında Eclipse Maslak, Avrupa Konutları TEM 2, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığıyla hayata geçirdiği Vadistanbul ve Mesa, Kantur - Akdaş ortaklığıyla inşaa edilen Tema İstanbul projelerine devam eden Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; "2013 yılının ilk yansında %6,8 büyüyen inşaat sektörü üçüncü çeyrekte bu oranı %8,7'ye yükselterek büyümesini sürdürdü. Yapılan yeni atılımlarla ve sektörümüzün önde gelen firmalarının projeleriyle hepimiz için verimli bir yıl geçtiğine inanıyorum. 2014 itibariyle sektörün daha da aktif olacağı alanlardan biri de kentsel dönüşüm projeleri olacaktır. Ayrıca 2014 yılında konut projeleri çevreye duyarlı, enerji verimliliği olan günlük yaşantımızı kolaylaştıracak pratik konutlar talep görecekken, proje geliştiricileri için konutta markalaşmanın önemi daha da artacaktır" dedi. 


2014'TE DE İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜR 


Erhan Boysanoğlu:

2013 yılının inşaat sektörü açısından istikrarlı geçtiğini belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu; "Sektörümüz açısından dalgalanmak geçen 2012 yılının ardından 2013 yılında birçok açıdan taşlar yerini oturdu. Bu anlamda 2014 yılında da herhangi bir süpriz yaşanmayacağını ümit ediyorum. 2014'e baktığımızda yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimin öne çıkıtığını görüyoruz. Ancak seçim ekonomisinin, gayrimenkul sektörüne, olumlu yada olumsuz yönde bir etkisi olmayacağına inanıyorum. 

Bunun yanında konut kredisi faizlerindeki dalgalanmanın etkisinin çok daha fark oluşturacağım düşünüyorum. 

İnşaat sektörünün 2014 yılını mevcut şartlar ve beklentirler dahilinde gelişimle birlikte, ülke büyümesinin bir iki puan önünde ya da civarında bir büyüme ile bitireceği, bugünkü parametlereler ışığında gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi. 


TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILDIĞI YIL OLACAK 


Kani Bozbay:

2013 yılında Marmara Evleri 3 ve Bizim Evler 4 projelerini teslim ederken, Bizim Evler 5, Bizim Evler 6 ve KristalŞehir projelerine devam eden ve Türkiye'nin en büyük projesi Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümünü üstlenen İhlas Holding İcra Kurulu Başkam Kani Bozbay; "Türk inşaat sektörü her geçen yıl büyümesini sürdürürken, uluslararası alanda birçok başarıya imza atıyor. 

Türk gayrimenkul projeleri son yıllarda Dubai'de, Kuveyt'te ve Fransa'da düzenlenen fuarlar ve zirvelerin ilgi odağı haline geldi. Uluslararası gayrimenkul ödüllerinde, projelerimiz ve mimarlarımız ödülleri toplarken, yurt dışında birçok projenin ihalesi de türk firmalara teslim edilir hale geldi. İnşaat sektörümüz bu başarılı çizgisiyle ve her geçen yıl artan büyüme grafiğiyle 2014 yılında uluslararası arenanın yıldızı olacaktır" ifadelerini kullandı. 


YÜKSELİŞ TRENDİNİN SÜRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM 


Hakan Özyazıcı:

İstanbul'un en gözde konut projelerinden Nish Adalar'ı hayata geçiren Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı; "2013 yılı inşaat sektörü açısından beklenenin de üzerinde bir performansla geçti. Bu yıl sektöre! açıdan birçok gelişime tanıklık ettik. Onlarca yeni proje lanse edildi. 

Geçtiğimiz yıla kıyasla satış rakamları çok daha iyiydi. 2014 yılında da bu havamn süreceğini, sektörün yükseliş trendini sürdüreceğini düşünüyorum" dedi. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön