19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü ekonominin şah damarı!

İnşaat sektörü ekonominin şah damarı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada" İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Çünkü ekonomimizin şah damarı inşaat sektörüdür" dedi.




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz , Samsun'da yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı “3. Samsun İnşaat Fuarı”nın açılışına katıldı. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen fuarda inşaat sektörü temsilcileri yapı, ürün ve malzemelerini sergiledi.

Fuarın açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tekkeköy artık fuarlarıyla ve spor tesisleriyle büyük bir sinerji alanına dönüşüyor. Bugün açılan inşaat fuarını da çok önemsiyorum. İnşaat Fuarı sektörel olarak sadece kendini değil kendi dışında dekorasyondan ev tekstiline kadar bir çok sektörü de tetikleyen bir şey. Şunu çok iyi biliyoruz ki inşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Çünkü ekonomimizin şah damarı inşaat sektörüdür. Bu tür fuarlar sektördeki gelişimi ve değişimi görebilmek için büyük bir fırsat. Aynı alanda üretim yapan firmalar arasında rekabeti arttırmak ve firmaların kaliteyi yükseltmesi açısından, sektördeki yeniliklerin bir arada sergilenmesi çok önemli. Fuarın inşaat sektörümüze ve şehrimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Miletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun İL Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz'ün kurdele kesimiyle fuarın açılışı gerçekleştirildi.




Samsun Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön