23 / 04 / 2024

İnşaat sektörü gelecekten umutlu!

İnşaat sektörü gelecekten umutlu!

MOPSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Güler "Ekonomik büyüme hızı inşaat sektöründe çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir' dedi.



Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde 2016'nın aym dönemine göre yüzde 5 büyüme göstermesini değerlendiren ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı, MOPSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili veCEO'su Dr. Faruk Güler "Bu yüksek büyüme oranı Türkiye ekonomisinin temel aktörlerinden olan inşaat sektörüne de çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Sanayi ve hizmet sektörlerindeki büyüme hızının yüzde 5'in üzerinde gerçekleşmesinin yanı sıra, inşaat sektöründeki yüzde 3,7'lik büyümenin ekonomi üzerinde büyük bir moral etkisi olacağıru bildiren Dr. Güler, "Son dönem uygulanan teşviklerin bu büyüme oranındaki etkisi tartışılamaz. Bir yanda ihracatta olumlu gelişmeler yaşanırken, teşvikler sayesinde iç talepte de yükselme yaşanıyor" diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:  "2017 genelinde büyüme tahminlerinin olumlu yönde revize edileceğini düşünüyorum. İstihdam sağlayan ve birçok alt dalda katma değer yaratan inşaat sektörü şimdi daha da önem kazandı. Sektörde talep yükselmesi ile birlikte fiyat artışlarının süreceğini de tahmin ediyorum" İzmir'de yaşanan 6,3 büyüklüğündeki deprem konusunda da görüş bildiren Güler "İzmirlilere büyük geçmiş olsun. Uzmanların açıklamalarına göre deprem, zemini gevşek ve sulu olan bölgelerde daha yüksek boyutlarda hissedildi ve korku yarattı.  Bizim yatırımımız olan Yüksek Vadi Evleri ve Karşıyaka 360 projelerimiz İzmir'in en sağlam zemininde Z1 bölgesinde bulunuyor. Depremin hasarsız atlatılmasında son dönemde yükselen inşaat kalitesinin de önemi var" açıklamasını yaptı. 



Yenigün 


Geri Dön