29 / 03 / 2024

İnşaat sektörü güven kaybı yaşadı!

İnşaat sektörü güven kaybı yaşadı!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri verilerine göre nisan ayında, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0.5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1.2 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2.7 azaldı.



Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde is durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde hız metlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; is durumu endeksi yüzde 0.3, hizmetlere olan talep endeksi yüzde 0.9 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde; 0.4 azaldı. 


YÖNETİCİLER KARAMSARLAŞIYOR

 Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş ise gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ve satışların artacağını bekleyen yönetici sayısının azalmasından kaynaklandı. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 2.1 artarken, mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 4.1 ve yüzde 1.3 azaldı. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 0.7 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 4.0 azaldı. 



Medyan


Geri Dön