25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü İstanbul'un merkezine yöneldi!

İnşaat sektörü İstanbul'un merkezine yöneldi!

KENTSEL dönüşümde sağlanan vergi ve KDV avantajı ile şehrin gelişim bölgelerinde artan arsa fiyatları, inşaat sektörünü İstanbul'un merkezine yönlendirdi. Hamit Demir, İstanbul'un merkezinde arsa arayan ekip kurduklarını belirtti...



KENTSEL dönüşümde sağlanan vergi ve KDV avantajı ile şehrin gelişim bölgelerinde artan arsa fiyatları, inşaat sektörünü İstanbul'un merkezine yönlendirdi. 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, arsa fiyatlarının artması nedeniyle şehrin gelişim çeperlerindeki projelerde kar marjının düştüğünü söyledi. İstanbul'un merkezi lokasyonlarında arsa arayan bir ekip kurduklarını belirten Demir, Şehrin gelişim noktalarında arsa sahiplerinin payı yüzde 50'lere geldi. şehrin merkezinde bu oran aynı. Üstelik merkezde satışlar daha hızlı ve daha karlı dedi. Demir, kentsel dönüşüm sürecinde proje geliştiren şirketlere vergi ve harçlardan muafiyet tanınması ve yüzde 1 KDV imkanı sağlanmasının İstanbul'ub merkezine yönelmede etkili olduğuna dikkat çekti. Beylikdüzü bölgesinde çok sayıda konut projesi inşa eden Demir, Beylikdüzü ve Esenyurt'tan gelen kat karşılığı yeni proje tekliflerine olumsuz dönüyoruz dedi. Demir, Avrupa Yakasında Topkapı Zeytmburnu hattı ile Kağıthane'de. Anadolu Yakası'nda ise Kartal'da arsa aradıklarım kaydetti. 



Demir İnşaat, ilk büyük ölçekli dönüşüm projesini Sultangazi'de yapacak. Bölgede 55 donum arsa üzerinde 1200 konutluk bu proje tasarladıklarını söyleyen Demir, inşaata başlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay beklediklerini ifade etti. Arsa üzerinde 495 hissedar olduğunu belirten Demir "140 hak sahibinin yerini aldık. 200 kişiyle de sözleşme imzaladık. 

Mart ayında bölgede ofis açıp kalan kişilerle anlaşma yapacağız" dedi Proje maliyetinin 300 milyon lirayı bulacağını belirten Demir, daireleri metrekaresi 3 bin 500 4 bin liradan satacaklarını dile getirdi. 


Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, arsa fiyatlarının artması nedeniyle şehrin gelişim çeperlerindeki projelerde kâr marjının düştüğünü söyledi. İstanbul'un merkezi lokasyonlarında arsa atayan bir ekip kurduklarını belirten Demir, "Şehrin gelişim noktalarında arsa sahiplerinin payı yüzde 50'lere geldi. Şehrin merkezinde de bu oran aynı. Üstelik merkezde satışlar daha hızlı ve daha kârlı" dedi. 


Gülistan Alagöz/ Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön