25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü istatistiklerinde son durum!

İnşaat sektörü istatistiklerinde son durum!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu yılın Mart ayında yapılan konut satışı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 oranda artarak, 116 bin 30 oldu..



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu yılın Mart ayında yapılan konut satışı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 oranda artarak, 116 bin 30 oldu. Merkez Bankasının açıkladığı Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) ise geçen yılın aynı dönemine oranla 2015 Şubat'ında konut fiyatlarının yıllık bazda yüzde 9,32 artığını gösterdi. Ekonominin en önemli kalemlerinden inşaat sektöründe açıklanan son veriler 'balon' söylentilerini boşa çıkarıyor. 

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngiin, konuya ilişkin değerlendirmesinde Türkiye'de konut fiyatlarının artmasına rağmen satışların da rekor denilebilecek düzeylere ulaştığını vurguladı. Öngün, konut sektöründeki çift yönlü artışın gelecek dönemlerde de devam etmesini bekledikleri söyledi. 


Yatırımcıların 2000'li yıllardan beri döviz, altın, borsa ve diğer piyasa argümanlarının fazlasıyla zigzaglar çizdiğini gördüğünü buna karşın gayrimenkulün her zaman en güvenli liman olduğu ve yatırımcısını yarı yolda bırakmadığını kanıtlandığını dile getiren Onur Öngün, şunları söyledi: "Fiyatlardaki ve satışlardaki yükselmelerin altında yatan nedenler iyi okunmalı. Özellikle son dönemlerde inşaat firmalarının ve bankaların ev kredisi kampanyalarında sağladıkları imkanlar çok sayıda kişiyi ev sahibi yaptı." 


İzmir Ticaret


Geri Dön