20 / 04 / 2024

İnşaat sektörü İzmir'in 2030 vizyonu için bir araya geldi!

İnşaat sektörü İzmir'in 2030 vizyonu için bir araya geldi!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, TÜGİAD'ın düzenlediği panelde bir araya geldi. Panelde, neden İzmir'e yatırım yapmayı tercih ettikleri ve İzmir'in 2030 vizyonu masaya yatırıldı.



Türkiye Genç işadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi'nin 'Türkiye'nin 2. büyük iş merkezinin  İzmir  olması" hedefiyle düzenlediği panel büyük ilgi gördü. Ağırlıklı olarak inşaat ve gayrimenkul sektörleri temsilcilerinin katıldığı panelin konuşmacıları ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Akfen Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ontan Grup 2. Başkanı Taner Akçınar, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Kavuklar Gayrimenkül Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Atek Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Duğles, Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Havdar İnaç, Dere İnşaat Genel Müdürü Bora Turan ve MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baran katıldı. Swiss Otel Grand Efes'de düzenlenen panelin moderatörlüğünü ise ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin yaptı. Panelin ilk bölümünde işadamlarının neden İzmir'de yatırım yapmayı tercih ettikleri ele alınırken, ikinci bölümünde ise İzmir'in 2030 vizyonunda neler olması gerektiği tartışıldı. Açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fuar İzmir'in, hükümet tarafından yapılan İzmir-İstanbul otoyolu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Çandarlı Limanı gibi yatırımlarla İzmir kentinin büyümesinin kaçınılmaz olacağını söyleyerek, "Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Bu panelden elde edeceğimiz sonuçların bundan sonraki faaliyetlere ışık tutmasını istiyoruz" dedi. 


Öncelik ulaşım 

Panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğju, şehirlerin 750 bin nüfusu geçtikten sonra nüfusun azaltılması için çözümler bulunması ve yeni cazibe merkezleri yaratılması gerektiğini vurguladı. En çok yatırım yaptıkları alanın ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "10 yılda ulaşıma yaptığımız yatırım tutan 3.5 milyarı buldu. Kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerimiz devam ediyor" dedi. Yeni kent merkezinde arsa satın almak isteyen ancak sorun yaşayan işadamlarının konuyla ilgili sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "5 bin dönüme yakın bir yerde plan yapmak, bunun uygulama planlanın yapmak kolay değil. İtirazlar, menfaat çalışmaları olacak. Ama bu alanın büyük kısmı halledildi. Uygulama planlan da olacak" dedi. Konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Kocaoğlu, İzmir'de 14 bölgede 45 bin hektarlık alanda sağlıksız, yolu olmayan, okul imkanı sınırlı, gecekondu bölgeleri olduğuna dikkat çekerek, "6 bölgede çalışıyoruz. Uzlaşma için çabalıyoruz. Uzuııdere'de 280 konutun ihalesine çıkacak duruma geldik. Bunun bir örneği daha Türkiye'de yok!" dedi. 


"Gençlere güveniyorum" 

Başkan, "Katılıma bir yönetim anlayışla bu kenti yönetmeye çalışıyoruz. Herkes fikrini söylesin, doğruyu uzmanına soralım; bu şekilde yolumuza devam edelim istiyoruz, İzmir büyümeye devam edecektir. 

Bundan sonra hiçbir bir güç izmir'in büyümesini uzunca yıllar durduramayacaktır. Gençlere, girişimci arkadaşlara güveniyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yasal olarak yapabileceğimiz her işi her saat yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. 12 senedir de kenti böyle yönettiğimizin altını çiziyorum" dedi. 


"İzmir ayağa kalktı" 

Ontan Grup 2. Başkanı ve İzmir 2030 Proje Koordinatörü Taner Akçmar, 'Türk iş dünyasını İstanbul dışında yeni merkezlere yönlendinnek verimli olacaktır. Yatırımcılar İzmir'i Türkiye'nin batıya açılan kapısını görüyor. Bir kenti kent yapan, bu kentte yaşayan insanlardır. İzmir'in en önemli potansiyeli bu. Flayat nispeten ucuz ve yaşam kalitesi yüksek. Ciddi turizm merkezi. Son dönemde Büyiikşehir'in önderliğinde yapılan fuar kompleksi bunu daha da pekiştirecek ve fuarcılıkta eski günlere döneceğiz. Kentte ciddi alt yapı projeleri var. istanbul- İzmir otobanı, bunu Antalya bağlantısı, Kuzey Ege ve ALsancak limanlar artık izmir ayağa kalkıyor. İzmir'in zamanı geldi. İzmir'in Türkiye'nin ikinci büyük iş merkezi olmayı hak ediyor. Biz de izmir'e yaraşır ticaret ve yaşam merkezleri üretmeye çalışıyoruz" dedi. 


"Uzlaşı kültürü hayata geçirilmeli" 

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, "Yaşanacak Şehir İzmir" sloganın kenti çok iyi açıkladığını vurgulayarak, "Yabancı sermayeli şirket sayısını ileriye götürmemiz gerekiyor. Ar-ge'ye dayalı üstün katma değerli ürünler üretmeli ve bunu yapacak üstün kaliteli beyin gücü İzmir'e çekilmeli. Karar vericilerin ortak hedef belirleyememeleri nedeniyle işler, projeler yavaş gidiyor. Tipik problemimiz uzlaşma kültürümüzün olmaması. İzmir kamuyla vatandaşın, vatandaşın şirketlerle en fazla mahkemelik olduğu şehirlerden biri. Uzlaşı masalarının oluşturulması lazım. Hızlı ilerleyememizin nedeni vizyonsuzluk değildir" diye konuştu. 


"İzmir'e inanıyorum" 

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, izmir'de huzur bulduğunu ve bu şehre aşık olduğunu belirterek şunları söyledi: "İnsanı farklı bu şehrin. Bu şehir için mücadele etmek istiyorum. Yapılan hatalardan ders alıyoruz. İstanbul'da ne tür hatalar yaptık onları tespit ettik. İzmir'de bu hataları yapmamak için uğraşıyoruz, İzmir in gerçekten büyük bir potansiyeli var ve iyi değerlendirmeliyiz. Bunu İzmir'i seven, bu kentle gönül bağı olan inanlar yapacak. Bir İzmir modelini önce İzmirliler oluşturmalı. Sonra sermaye çekebiliriz. Önce biz inanmalıyız. İzmirliler de yatırım yapsınlar. Bu şehri ayağa kaldırmanın tek yolu risk almak. Ben İstanbul'da kazanıp İzmir'e yatırım yapıyorum. Ben İzmir'e inanıyorum. Ortak akılla çözemeyeceğimiz hiçbir konu yok. Bu şehre haksızlık yapılıyor. Bu haksızlıklar aşılmalı. Bunun için, işadamları, meslek odaları, bütün sivil toplum örgütleri, gitmemiz gereken her yere gitmeli, ulaşmalıyız." Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ankara'dan izmir'e baktığında izmir'de birçok sektörde yatırım yapılabileceğini, yaptıklan turizm yatınmmda büyük doluluk oranı yaşadıklarını davrandığını söyledi. 


İzmir yaşanabilir bir şehir 

MŞB İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Mustafa Şafak Baran, izmir'in yaşanabilirlik ve mutluluk açısından Türkiye'nin birinci şehri olduğunu söyleyerek, "Biz bu yüzden İzmir'deyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız' ın katkılanyla çiçek üreten arkadaşlara destek oluyor, İzmir'in caddelerini güzelleştiriyoruz. İşadamları olarak toplanıp işlerin biran öne çözüme kavuşturulması hızlandırılması için gereken katkıyı vermeye hazırız" dedi. Dere inşaat Genel Müdürü Bora Turan, yenilenebilir enerji yatırımları konusunda İzmir'in çok cazip bir kent olduğunu, Aliağa'da rüzgar tribünü ekipmanları ile ilgili ihtisas sanayi bölgesi kurmak istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve panelistlere teşekkür plaketi verdi. 


"İzmir yatırımcı için çok cazip" 

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 471 hektalık yeni kent merkezinde 20 milyon metrekare inşaat yapacak, 500 bin insanın yaşayacağı, 4 bin kişinin çalışacağı bir alan oluşturulduğunu belirterek, bu bölgeye ilerleyen yıllarda 1.5 milyon insanın giriş-çıkış yapacağını söyledi. Şu an yeni kent merkezinde imar sorunlarından dolayı sadece yüzde 7'lik oranda bir inşaat faaliyeti olduğunu söyleyen Sancak, çok hızlı bir şekilde ulaşım planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini, ikinci bir çevre yoluna ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sancak, İzmir'i dünya kenti yapacak her türlü özelliğin olduğunu ifade etti. 


Pozitif kent 

Kavuklar Gayrimenkül Metehan Kavuk, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım master planları doğrultusunda yatırımlarını şekillendirdiklerini belirterek, "İzmir pozitif bir kent. İç talebin arza yetişemediği tek kent. 

Yeni arazi üretimleri sağlanarak bu dengeyi tutturabiliriz. Boş bina sayısı İzmir'de yok denecek kadar az. Yeni arsalar üretip var olan arsalar üzerindeki sorunları çözüp ülkeye katma değer sağlamamız lazım" dedi. Atek Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Hikmet Duğles ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak doğru işi doğru zamanda yapmanın önemine değindi. 



Yenigün


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TÜGİAD Ege Şubesi’nin oluşturduğu ‘İzmir 2030 Platformu’ kapsamında düzenlenen “İzmir Türkiye’nin En Büyük 2’nci İş Merkezi Olmalıdır” paneline iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. Panelde İzmir ekonomisinin önündeki engeller ve yatırım imkanları masaya yatırıldı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi tarafından oluşturulan 'İzmir 2030 Oluşumu' kapsamında düzenlenen "İzmir Türkiye'nin En Büyük 2'nci İş Merkezi Olmalıdır" paneli kentin kanaat önderlerini bir araya getirdi. Panelde kentin yenilenebilir enerjide üs haline gelmesinden inşaat sektörünün içinde bulunduğu duruma, yeni arsa stoku oluşturma yollarından doğru yerde yatırım yapma şartlarına kadar İzmir'in gelişmesinin önündeki engeller masaya yatırıldı. 


Yeni kent merkezi şart 


TÜGİAD tarafından düzenlenen ve kente yeni bir vizyon oluşturma yolunda kurulan 'İzmir 2030 Platformu' ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Swiss Otel'de gerçekleşen "İzmir Türkiye'nin 2. Büyük İş Merkezi Olmalıdır" panelinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Emre Alkin yaparken, panele Esbaş CEO'su Faruk Güler, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ontan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akçınar, Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Kavuklar G.Y. Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kavuk, Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, Dere Grup Genel Müdürü Bora Turan, MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baran, ATEK Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Duğles konuşmacı olarak katıldı. Panele ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ekonomi Bakanı eski Yardımcısı Adnan Yıldırım ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. 


TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, "İzmir'i daha yaşanır bir kent haline getirmek ve İstanbul'dan sonra ikinci bir iş merkezi haline getirmek için 'İzmir 2030' oluşumunu ortaya çıkardık. Bu bağlamda 2016 yılı içinde 2 ayda bir bu ve benzeri toplantıları gerçekleştireceğiz. İzmir'in gerçeklerinden yola çıkıldığında, iş dünyasına ikinci bir merkez göstermek, ticaret ve sanayi hayatının bir kısmını bu yeni merkeze yönlendirmek gayet verimli ve akıllıca olacak. İşte bu noktada İzmir sosyo-ekonomik yapısı, insan kaynakları, lojistik değerleri gibi unsurlarla Türkiye'nin ikinci büyük iş merkezi olmayı hak etmektedir" dedi. 


Ontan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akçınar, "İzmir'e gelecek yatırımcının 'neden İzmir'e gelmeliyim' sorularına yanıt vermemiz gerekir. Bu nedenle İzmir birçok sektörü aynı anda bünyesinde barındıran bir kent... Bu potansiyelini iyi kullanması gerekiyor" dedi. 


Esbaş CEO'su Faruk Güler de, "İzmir'in sanayileşmesi Ar-Ge'ye dayalı üstün katma değerli ürünlere dayanmalı. Bu işi yapabilecek üstün kaliteli beyinleri İzmir'e çekebilmeliyiz. İnsanlar çalışacağı şehirleri de seçiyorlar. Modern, rahat şehirleri arıyorlar. Bu insanların rahat edeceği şehirler yaratabildiğimiz zaman Ar-Ge'ye dayalı üst düzeyde üretim yapan, bizi orta gelir çıkmazından kurtaracak yatırımları yapacak kurumların İzmir'e gelmesini sağlamamız gerekiyor. Bu da öncelikle kentin gelişmesinden geçiyor" diye konuştu. 


Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Yeni Kent Merkezi üzerinde yoğunlaştırdığı konuşmasında "Bugün yeni kent merkezinin sadece yüzde 7'lik kesimi kullanılıyor. Bu oran artıkça burada ulaşım altyapı sorunları daha da artacak. İzmir'in bir an önce ikinci çevre yolunu yapması ve Bayraklı bölgesindeki raylı sistemi yeraltına alması gerekiyor. Öte yandan bölgenin yüzde 65'inde hukuksal problemler devam ediyor, bunu da çözümlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 


Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç da, "İnsanları İzmir'e getirecek çeşitli planlar yapmalıyız. Bunlar 1 yılda, 6 ayda olacak şeyler değil. Bir kere kendi gençlerimizi elimizde tutmamız gerekiyor. Bunun sebebi ulusal bazda büyük firmaların İzmir'de olmayışı, Kendi dinamiklerimizi hareket geçirdiğimiz zaman İzmir'in önünde kimse duramaz" dedi. 


Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın ise İzmir'de iki yatırımları olduğunu ve bunun en önemlisinin Havalimanı olduğunu belirterek "İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile İzmir'e önemli katkılar sağlıyoruz. Ancak burada katma değerli yolcu dış hatla gelen yolcudur. Bu yolcu sayısının artmasını sağlamalıyız. Bu nedenle İzmir'in tanıtımına en iyi katkı yapacak yolları bulmalıyız" dedi. 


MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baran, "Bir kenti birinci yapan nüfusu değil, içinde yaşan insanların mutluluğudur. Bu nedenle öncelikle insanlarımızın mutluluğunu düşünmemiz gerekiyor. Bu insanlarda burada iş sahibi olduklarında ve kentte rahat yaşadıklarında mutlu olacaklardır. Buradan hareketle kentin tüm paydaşların bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 


Dere Grup Genel Müdürü Bora Turan da bölgenin teknoloji yatırım üssü haline gelebileceğini vurgulayarak, "Biz özellikle rüzgar enerjisi ve bunu üreten ekipmanların yapımında İzmir ve Aliağa'nın bir üs olma yolunda hızla ilerlediğini düşünüyoruz. Teşvikler ve gelen yatırımcılar bunu gösteriyor. Bugün Amerikan TPI firmasının yaptığı yatırımda 2 bin kişi istihdam edilecek" dedi. 


Atek Yapı Yönetim Kurulu üyesi Tolga Duğles de, "İzmir sadece İzmir'le sınırlı değil, bugün çevre illeriyle 10 milyonluk bir nüfus. Bu nedenle doğru yerde doğru zamanda doğru işler yapmak zorundayız" diye konuştu. 


Kavuklar GYO Yönetim Kuru Başkanı Metehan Kavuk ise İzmir'in durumunun hiç kötü olmadığını, özellikle bugün bir New York ve Londra'nın arsa konusuna nasıl çözümler bularak yükseldiğinin izlenmesi gerektiğini vurguladı. Kavuk, "Kentlerin tanıtımını iyi yapması ve insanlara neler sunabileceğinin iyi anlatılması gerekiyor" dedi. 


Konuşmaların ardından Aziz Kocaoğlu işadamlarına kentle ilgili bilgi verdi ve konuşmacılara plaket sundu. 


Yeni Asır



Haber Yeni Ekonomi Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TÜGİAD'ın düzenlediği panelde buluşan inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin temsilcileri,  İzmir'in “Türkiye'nin 2. büyük iş merkezi” olmayı hak ettiğini vurguladı; ayağa kalkan kentin yatırımcı için çok cazip olduğunu belirterek İzmir’de huzur bulduklarını söyledi. İşadamları, “İzmir’in zamanı geldi. Bu kente inanıyor ve yeni yatırımlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” mesajını verdi. Panelde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu ise “Daha çok koşmalıyız” dedi. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)  Ege Şubesi’nin “Türkiye’nin 2. büyük iş merkezinin İzmir olması” hedefiyle düzenlediği panel büyük ilgi gördü. Swiss Otel’de düzenlenen ve ağırlıklı olarak inşaat ve gayrimenkul sektörleri temsilcilerinin katıldığı panelin ilk bölümünde işadamlarının neden İzmir'de yatırım yapmayı tercih ettikleri ele alınırken, ikinci bölümünde ise İzmir'in 2030 vizyonunda neler olması gerektiği tartışıldı.


“İzmir’in büyümesi kaçınılmaz”


Panelin açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, paneli “İzmir'i 2030'da nasıl görmek isteriz?” sorusundan çıkarak kentin gelişimi ile ilgili sorunları ve çözümleri masaya yatırmak, birleştirici olmak, tarafları organize etmek amacıyla düzenlediklerini belirtti. Canpolat, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fuar İzmir'in, hükümet tarafından yapılan İzmir-İstanbul otoyolu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Çandarlı Limanı gibi yatırımlarla İzmir kentinin büyümesinin kaçınılmaz olacağını söyleyerek, “Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Bu panelden elde edeceğimiz sonuçların bundan sonraki faaliyetlere ışık tutmasını istiyoruz” dedi.


Ulaşıma 3,5 milyar TL yatırım


Panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehirlerin 750 bin nüfusu geçtikten sonra nüfusun azaltılması için çözümler bulunması ve yeni cazibe merkezleri yaratılması gerektiğini vurguladı. En çok yatırım yaptıkları alanın ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “10 yılda ulaşıma yaptığımız yatırım tutarı 3.5 milyarı buldu. Kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerimiz devam ediyor” dedi.


Kocaoğlu’ndan ‘yeni kent merkezi’ açıklaması


Yeni kent merkezinde arsa satın almak isteyen ancak sorun yaşayan işadamlarının konuyla ilgili sorularına yanıt veren Kocaoğlu, “5 bin dönüme yakın bir yerde plan yapmak, bunun uygulama planlarını yapmak kolay değil. İtirazlar, menfaat çalışmaları olacak. Ama bu alanın büyük kısmı halledildi. Uygulama planları da olacak” dedi. Konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Kocaoğlu, İzmir'de 14 bölgede 45 bin hektarlık alanda sağlıksız, yolu olmayan, okul imkanı sınırlı, gecekondu bölgeleri olduğuna dikkat çekerek, “6 bölgede çalışıyoruz. Uzlaşma için çabalıyoruz. Uzundere'de 280 konutun ihalesine çıkacak duruma geldik. Bunun bir örneği daha Türkiye'de yok” ifadelerini kullandı.


“İzmir, hak ediyor”


Ontan Grup  2. Başkanı ve İzmir 2030 Proje Koordinatörü Taner Akçınar,  “Türk iş dünyasını İstanbul dışında yeni merkezlere yönlendirmenin verimli olacağını belirterek, “Kentte ciddi alt yapı projeleri var. İstanbul- İzmir otobanı,  bunu Antalya bağlantısı, Kuzey Ege ve Alsancak limanlar artık İzmir ayağa kalkıyor.  İzmir'in zamanı geldi.  İzmir'in Türkiye'nin ikinci büyük iş merkezi olmayı hak ediyor.  Biz de İzmir’e yaraşır ticaret ve yaşam merkezleri üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  


“Uzlaşı masaları oluşturulmalı”


ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Yaşanacak Şehir İzmir” sloganının kenti çok iyi açıkladığını vurgulayarak, “Tipik problemimiz uzlaşma kültürümüzün olmaması. İzmir kamuyla vatandaşın, vatandaşın şirketlerle en fazla mahkemelik olduğu şehirlerden biri. Uzlaşı masalarının oluşturulması lazım. Hızlı ilerleyememizin nedeni vizyonsuzluk değildir” diye konuştu.


“Ulaşım planları hayata geçmeli”


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, 471 hektarlık yeni kent merkezinde 20 milyon metrekare inşaat yapacak, 500 bin insanın yaşayacağı, 4 bin kişinin çalışacağı bir alan oluşturulduğunu belirterek, bu bölgeye ilerleyen yıllarda 1,5 milyon insanın giriş-çıkış yapacağını söyledi. Şu an yeni kent merkezinde imar sorunlarından dolayı sadece yüzde 7'lik oranda bir inşaat faaliyeti olduğunu söyleyen Sancak, çok hızlı bir şekilde ulaşım planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini,  ikinci bir çevre yoluna ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sancak, İzmir'i dünya kenti yapacak her türlü özelliğin olduğunu ifade etti. 


“Yeni arsa üretimi sağlamalıyız”


Kavuklar Gayrimenkül Metehan Kavuk ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım master planları doğrultusunda yatırımlarını şekillendirdiklerini belirterek, “İzmir pozitif bir kent. İç talebin arza yetişemediği tek kent. Yeni arazi üretimleri sağlanarak bu dengeyi tutturabiliriz. Boş bina sayısı İzmir'de yok denecek kadar az.  Yeni arsalar üretip var olan arsalar üzerindeki sorunları çözüp ülkeye katma değer sağlamamız lazım” dedi.  


Yeni Ekonomi



Geri Dön