28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü kentsel dönüşümle iş hacmini artırdı!

İnşaat sektörü kentsel dönüşümle iş hacmini artırdı!

İnşaat sektörünün yaşanan ekonomik ve siyasi olaylardan ilk etkilenen sektörlerden olduğunu ifade eden Yusuf Aydın Eskibozkurt, inşaat sektörünün yaklaşık 200 sektöre iş hacmi yarattığına dikkat çekti.




Kredi faizlerinin düşürmesi ile inşaat ve emlak sektörünün canlandığını belirten Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, sektörde yılın ikinci yarısında 15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle pazarın durgunlaştığını dile getirdi. Bu durgunluğun ardından devletin yaptığı hamleler ile sektörün tekrar hareketlendiğine dikkat çeken Eskibozkurt, "2016 yılında sektör, bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüme kaydetti. Bu yıl. başta ulaştırma olmak üzere enerji, konut, tarımsal ve altyapı alanında devam eden büyük projeler sektöre olumlu yansıyor. Bunun yanı sıra Bursa'da kentsel dönüşümünün de sektöre hız katıyor. Bursa deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşümü ayrıca önemsiyoruz" dedi. 


İnşaat sektörünün yaşanan ekonomik ve siyasi olaylardan ilk etkilenen sektörlerden olduğunu ifade eden Yusuf Aydın Eskibozkurt, inşaat sektörünün yaklaşık 200 sektöre iş hacmi yarattığına dikkat çekti. Öte yandan tesisat ve yapı malzemelerinin inşaat sektöründeki ciro payının 2015 yılında yüzde 31.5 olduğu bilgisini veren Eskibozkurt, şunları kaydetti: "Bursa'da, arsa fiyatlarını dahil edilmediği takdirde yaklaşık 800 TL olan konut inşaatlarında metrekare başına birim maliyet, bugün itibarıyla bin liraya yükselmiş durumda. Arsa fiyatı konulduğunda ise bu rakam ikiye katlanıyor."


Dünya Ek 


Geri Dön