25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü krizi kaliteyle aşacak

İnşaat sektörü krizi kaliteyle aşacak

Kriz döneminde ciddi düşüşler yaşayan inşaat sektörü krizi kaliteyle aşacak



Avrupa Birliği'nden alınan hibeyle oluşturulan EU Build projesinin kapanışı 9-10 Haziran tarihleri arasında 1. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi ile yapılacak. Konferans boyunca İnşaat sektöründe vergilendirme, Yapı Sektöründe belgelendirme, Binalarla Enerji Verimliliği gibi konular konuşulacak. İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (IMSAD) ev sahipliğini yaptığı konferans inşaat sektöründeki önemli isimleri biraraya getirme görevi üstlenecek. IMSAD Yönetm Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç, Türkiye'nin yapı sektöründe önemli bir yerde olduğunu söyleyerek knowhow transferinde dünya ülkeleri arasında lider konuma gelebileceğini belirtti. Konferansın amacının AB'deki standartlar konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Bulmaç, Avrupa'da geçerli olan kalite sertifikasyonlarının uygulanmasının sağlanması konusunda da bir bilinç yaratmak olduğunu dile getirdi.

İnovasyon ve marka konuşulacak
AB'den aldığı hibeyle oluşturulan bilinçlendirme kampanyalarında kaliteye bu sene daha çok önem verilecek. Zirvede inovatif ürünler, markanın önemi ele alınacak.

Avrupa fırsat kolluyor
Bilmaç, sektördeki firmaları geçen yılla aynı seviyede hatta bazılarının yüzde 10 daha az ciro hedefiyle bütçeleme yaptıklarını söyledi. 2010'da sektörün açılacağını da belirten Bilmaç, Avrupalı şirketlerin Türkiye'den şirket satın almak için fırsat kolladıklarını belirtti. Bilmaç, 2010'dan itibaren satın almalarla karşılaşılacağını açıkladı.
Sabah Emlak


Geri Dön