18 / 04 / 2024

İnşaat sektörü raporumuzu siyasi partiler dikkate almadı!

İnşaat sektörü raporumuzu siyasi partiler dikkate almadı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 30 Mart seçimleri öncesinde siyasi partilere inşaat sektörü ile ilgili rapor sunduk..



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 30 Mart seçimleri öncesinde siyasi partilere inşaat sektörü ile ilgili rapor sunduklarını, ancak bu raporun dikkate alınmadığını belirtti


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Trio Cafe’de düzenlenen toplantıda konuştu. Tellioğlu, “Yakın dönemde bir yerel seçim yaşadık. Sektörümüzle ilgili tüm siyasi partilere rapor verdik. Teknik olarak bir yorum getirmeye çalıştık. Ama maalesef dikkate alınmadı. Buradan şunu anlatmaya çalışıyorum. Bir şehre gidiyorsunuz, bu şehrin yüzde 80’nin dönüştürülmesi gerekiyor.  Bakıyorsunuz çocuk doktoru olan bir beyefendi başkanlığa seçiliyor. ‘Neden seçtiniz?’ diyoruz, ‘çok iyi çocuk doktoru’ diyorlar. İyi de burada çocuk muayene etmeyeceğiz ki. Burada şehri yeniden oluşturacağız.  İyi bir çocuk doktoruysa çoluk çocuğumuza hizmet vermesi açısından çocuk doktorluğuna devam etmesi daha iyi bir tercih olur. Böyle bir arkadaşı başkan seçtiğimiz zaman imarıydı, koduydu, aksıydı, emsaliydi, kat sayı yoğunluğuydu, arazinin yapısıydı gibi kelimeleri anlaması bile bir yılı buluyor. Bir de orada uyanık kadro varsa onların elinde oyuncak oluyor. İkinci dönemde Allah nasip ederse işi biraz daha öğrenmek gerekiyor. O arada tabi şehrin üçte biri yapılmış oluyor” dedi. 


DOĞRU DÜZGÜN  İMAR YASASI YOK

Tellioğlu, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet tarihimizin en önemli milli projesi olan kentsel dönüşüm projesi, amacından uzak bir şekilde farklı bir noktada bir yapı kültürü oluşturacaktır. Bugüne kadar çürük yapıları eleştiriyorduk. Kendini taşıyamaz halde olan, çirkin, yalıtımı olmayan enerji israfı oluşturan yapılardı. Bu binalar 1960’lı yıllarda yapılmıştı. O dönemlerin imkanlarını tabi göz önünde bulundurmamız lazım. O dönemlerde ekonomik fakirlik vardı. İnşaat malzemelerinde kalitesizlik vardı. Mühendis hizmeti yeterli değildi. Belediye kadroları yetersizdi. 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına baktığımızda müteahhit sektöründe dünyada ikinciyiz, malzeme ve yalıtımda da birinciyiz. Bunlara rağmen dünyada yapı kalitesinde ve şehir oluşturma kültüründe üzülerek söylüyorum belki de 50’nin de altındayız. Neye dayanarak bunu söylüyorum? Doğru düzgün bir imar yasamız bile yok. Müteahhitlik mesleğinin bir çerçevesi yok. Perdeciden, berberden, galericiden müteahhit çıkıyor. Böyle bir meslek sorumluluğu olmaz. Teknik kadrolar anlamda fakülteyi bitirmekle mimar ya da mühendis olunmuyor.”


VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Afyonkarahisar Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Kırker ise “Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Bey’in bir dost meclisinde “neden müteahhitler olarak bir birlik oluşturmuyorsunuz?” önerisi üzerine büyüklerimizin o gün başlatmış olduğu benimde kurucularından olduğum derneğimiz 2010 yılı ocak ayında kurulmuş oldu. Derneğimiz Mehmet Arık başkanlığında kurulmuştur. Ve o zamandan bu zaman bir çok faaliyet gerçekleştirmiştir. 2013 yılında bu görevi Hüseyin Şehitoğlu devir alarak müteahhit işlerini kentimizde daha iyi yerlere taşımaya çalıştık. 2014 yılının oca ayından itibaren bu bayrağı biz devir aldık. Bu bayrağı bizlerde en iyi noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.


Kocatepe Gazetesi


Geri Dön