19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü siyasi değişimlerden etkilenmiyor!

İnşaat sektörü siyasi değişimlerden etkilenmiyor!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya "Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye ve İstanbul'a çekmek için yoğun bir çaba harcıyoruz.Bu bizim sektörel misyonumuz "dedi.



Dumankaya İnşaat'ın Maltepe'de hayata geçen Ritim İstanbul Projesi'nde 'Geleneksel Ramazan Kampanyası' kapsamında kira öder gibi daire sahibi olma fırsatı var. Üç yılda yüzde 50 prim yapan projenin tamamlanana kadar yüzde 65 kazandırması öngörülüyor. 


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Maltepe'de hayata geçirdikleri Ritim İstanbul projesinin ilk çıkış metrekare fiyatının 4 bin TL olduğunu hatırlatarak, "Şu an için metrekare fiyatları üç yılda yüzde 50 prim yaparak 6 bin TL'ye ulaştı. Proje tamamlanana kadar yüzde 60 - yüzde 65 oranında bir değer artış kazancı öngörüyoruz" dedi. Projede devam eden Ramazan kampanyası hakkında da bilgi veren Uğur Dumankaya, "Ritim İstanbul projemizde konut sahibi olmak isteyenlere, geleneksel Ramazan kampanyamız kapsamında, uygun taksit seçenekleri ile kira öder gibi daire sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Kampanyamız uygun taksit seçenekleri ve ödeme planlan ile insanları zorlanmadan, kira öder gibi ev sahibi olmasına imkân veriyor. Kampanya kapsamında, Ritim İstanbul'da 2.600 TL'den başlayan uygun taksit seçenekleri veya sıfır peşinat fırsatlanyla Ramazan'a özel kira öder gibi ödeme seçenekleri var" dedi. 


Uğur Dumankaya, Ritim İstanbul'u sadece bir konut projesi olarak konumlandırmadıklarını belirterek, projeyi şöyle anlattı: "Modern mimarisi, sahip olduğu adalar manzarası alışveriş ve sosyal donatıları ile daire sahiplerine teknoloji ve konforu bir arada sunan proje Maltepe'nin çehresini değiştirecek. Biz Ritim İstanbul'da aynı zamanda zemin katlarda yer alacak cadde mağazaları, rezidans blokların girişlerindeki yüksek tavanlı ve son derece şık lobi alanları, kat bahçelerinin bulunduğu ara katlardaki dinlenme alanları, lounge, restoran ve seyir terası ve kültür merkezini içinde barındıran özel alanlar bulunuyor. Fuayesi, konferans salonu ve sanat galerisi ile Anadolu Yakası'nın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan kültür merkezi ile proje bölgedeki dinamizmi de yükseltecek ve yeni bir yaşam alanı oluşturacak. 


Al Mazaya ile güçlerini birleştirdi 

Proje çerçevesinde Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliştiricisi olan Al Mazaya ile bir işbirliği de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dumankaya, "İşbirliği çerçevesinde Ritim İstanbul'un bulunduğu arsa her iki şirketin ortaklığında satın alındı. Ayrıca Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri'ndeki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandırdık. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin Dumankaya'ya yakın coğrafyamızda yeni bir sektörel misyon edindirdiğini düşünüyorum. Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye ve İstanbul'a çekmek için yoğun bir çaba harcıyoruz" dedi. 


Yeni fırsatları değerlendireceğiz 

İstanbul'u marka şehir olarak konumlandırma ve daha üst seviyelere çıkarma noktasında bu tarz işbirliklerinin yeni yollar açtığına ve sektöre yeni bir soluk getirdiğine inandıklarını vurgulayan Uğur Dumankaya, "Al Mazaya ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği karşılıklı olarak fayda gördüğümüz her turlu projeyi kapsayabilir.Şu aşamada önümüze gelecek, İstanbul'a değer katacak, şirketlerimize değer katacak geliştirme fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz" diye devam etti. 


Siyaset durulunca ivme yukarı çıkar 

Uğur Dumankaya, konut alıcısının seçim dönemlerinde, siyasi atmosferin gergin olduğu zamanlarda yapacağı yatırımı iptal etmediğini, sadece belli bir süre için ötelediğini belirtiyor. Dumankaya; "İnşaat sektörü, konjonktürel siyasi değişimlerden çok fazla etkilenmiyor. 2015 yılının başından bu yana konut alım kararını öteleyen tüketiciler bu kararlarını yavaş yavaş hayata geçirmeye başlayacaklardır. Siyasi gerginliklerin de durulmasıyla sektörde ivme yukarı doğru hareketlenecektir" diyor. 


Akşam


Geri Dön