23 / 04 / 2024

İnşaat sektörü teknoloji temelinde ilerliyor!

İnşaat sektörü teknoloji temelinde ilerliyor!

İnşaat sektöründe malzeme ve hizmete yönelik gelişimler, insan, teknoloji ve enerji temelinde ilerliyor. 2015'e veda ederken tanıştığımız inovatif hareketler, sektörü daha nelerin beklediği yönünde ipuçlarını da içeriyor.



İnşaat sektöründe malzeme ve hizmete yönelik gelişimler, insan, teknoloji ve enerji temelinde ilerliyor. 2015'e veda ederken tanıştığımız inovatif hareketler, sektörü daha nelerin beklediği yönünde ipuçlarını da içeriyor. 


Oto camından karo halı hammaddesi

Interface otomobil camında bulunan laminatın kullanıldığı ilk geri dönüştürülmüş lateks alternatifini üretti. 2020'ye kadar sıfır zararlı atık hedefi taahhüdünden yola çıkan şirket, halı döşemede ipliği tabana sabitlemede kullanılan mevcut arakat yerine geri dönüştürülmüş PVB kullanılması için bir yöntem geliştirdi. 


İlk online çimento marketi 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından kamu ve özel sektör kuruluşları ile ihracatçılar ve karar vericiler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla organize edilen Türkiye İnovasyon Haftası, 3-5 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkez i 'nde gerçekleştirildi. 'Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel' temasıyla gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası'nda Akçansa, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını online alışverişle karşılamak amacıyla internet üzerinden çimento satışıyla Türkiye'de bir ilke imza attı. İç pazarda çimento talebini www.akcansamarket.com üzerinden karşılayan Akçansa Çimento Market geniş bayi ağı ve dağıtım avantajı ile bir tıkla alınan çimentoyu taksitli ödeme imkânı ve adrese kadar teslim etme özelliği ile yapı sektörünün hacimli işini online'a taşımış oldu.


KABLOSUZ ŞARJ  SAĞLAYAN YÜZEYLER 

DuPont, uluslararası Endless Evolution (Sonsuz Evrim) büyüme anında Corian'ın işlevselliğini telefon ve tabletler , için kablosuz şarj etme özelliğiyle-1 birleştiren Corian Charging Surface'i (Corian Şarj Yüzeyi) piyasaya sundu. Böylece yaşam alanlarına pratik ve kurulumu kolay bir çözüm geldi. Kablosuz şarjı, indüksiyonla geliştirilen modern bir cihaz sağladı. 


KAR TUTUCU KİREMİTİN TAM ZAMANI 

Braas Çatı Sistemleri tamamlayıcı kiremit ürün grubunda bulunan kar tutucu kiremit, özel alüminyum engel profili ile kiremit üstünde biriken kar kütlesinin, çatı yüzeyinden kontrolsüz biçimde büyük parçalar halinde kayarak insanlara ve dere sistemine zarar verme olasılığını azaltıyor. Kar tutucu kiremit, kar yükünün kar örtüsü üzerinde dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlıyor; zaman içinde yapısı bozulmuyor ve montajı için ek hizmet ve malzeme gerektirmiyor. 


MİMARLIK VE SANATI 'BAĞLIYOR' 

Tasarım Vakfı, Faruk Malhan tarafından kurulan uluslararası bir organizasyon. Kurulduğu günden bu yana yaratıcı endüstriler ve yaratıcı ekonomileri buluşturan tasarım atölyeleri; tasarım, sanat, zanaatlar, mimarlık, yönetişim disiplinleri arasında bağlar kuruyor. Vakfın 2015 boyunca Karya Tasarım Atölyeleri'nde gerçekleştirdiği keçe, kilim, takı, cam, seramik ve mimarlık atölye çalışmalarından çıkan ürünleri sunacağı 'Karya Tasarım Atölyeleri 2015' Sergisi, 25 Aralık'a kadar açık. 



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön