29 / 03 / 2024

İnşaat sektörü turist sayısını 70 milyona çıkarmayı hedefliyor!

İnşaat sektörü turist sayısını 70 milyona çıkarmayı hedefliyor!

Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müdürlük kurmasını talep eden DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, "Bize hedef ülkeler belirlesin ve buralarda Türkiye'yi tanıtalım.Turisti 70 milyona çıkarırız" dedi.



Ocak ayında Ankara'da düzenlenen 'İnşaat Sektörü Zirvesi'nde hükümete taleplerini ileten inşaatçılar geçtiğimiz hafta cuma günü de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yle bir araya geldi. 



Başbakan'ın toplantıdaki "ülkeyi uçuracak proje söyleyin" sözlerine ilk öneriyi KONUTDER Başkan Yardımcısı ve DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz getirdi. Yılmaz, Zeybekci'ye "Turizm ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ortak bir müdürlük kursun. Bu müdürlük, bize hedef ülkeler belirlesin, buralarda Türkiye'yi tanıtalım. Tanıtım ofisleri açalım. Bu planla, Türkiye 40 yerine 70 milyon turist çeker. 4 milyar dolarlık yabancıya konut satışı 15 milyara çıkar" dedi. Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: "Ekonomi Bakanımıza yabancıya satış ve ihracat konusunu dile getirdik. Geçen yıl yabancıya 4 milyar doları aşkın satış yapıldı. Bunu yıllık 15 milyar dolar seviyesine çok kolay çıkarabiliriz. Bunun için de tanıtımlara ağırlık vermemiz gerekiyor. Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak bir müdürlük kurmasını talep ettik. Bu müdürlük, bize hedef ülkeler belirlesin ve buralarda Türkiye'yi tanıtalım. Bu ülkelerde tanıtım ofisleri açalım. Fuarlara katılanlara da destek verilsin. Bu planla birlikte 40 milyon turist geliyorsa 70 milyona çıkarırız. Geriye bakarsanız, 20 yılda, 200 milyar para yapar. Kentsel dönüşüme 800 milyar para yatırılacak. Siz yarısını otomatik olarak lüks konut satarak içeri sokmuş oluyorsunuz. Başbakan toplantıda, 'ülkeyi uçuracak proje söyleyin demişti. İşte o fikir budur. İstikrara çok güveniyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa yaparız." 


Gazete 2000


Geri Dön