19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü, Türkiye gündeminin birinci maddesi olacak!

İnşaat sektörü, Türkiye gündeminin birinci maddesi olacak!

DEMİR İnşaat sektörünün önde gelen ismi Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, düzenlenen basın toplantısı ile inşaat sektörünü ve sektöre yönelik yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.



Toplantıda mütekabiliyet yasası kapsamında inşaat sektöründe yabancı yatırımcılara satış gerçekleştiren birçok inşaat firması bulunduğuna dikkat çeker Demir, "Ülkemizde ihracatçı firmalara sağlanan bir dizi avantajın, yabancılara konut satışı yapan firmalara da sağlanması gerektiğine inanıyoruz." diyerek yabancıya satış yapan şirketlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 


Hamit Demir konuşmasında, inşaat sektörü önümüzdeki 20 yıl içinde de Türkiye gündeminin birinci maddesi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. 



Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü, her dönem olduğu gibi içinde bulunduğumuz şu günlerde de gündemdeki yerini koruyor. Rant vergisinden konut alımını teşvik uygulamasına, kentsel dönüşümden yabancıya satış konularına kadar gündemde inşaat sektörünü ilgilendiren sıcak gelişmelerin yer aldığı bir dönemde inşaat sektörünün önde gelen markası Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. 

Toplantıda yaptığı konuşmada, 2015 yılının ilk ayında tüm sektörler arasında inşaat sektörünün her zamanki gibi yine başrolde olduğunu, önümüzdeki günlerde de inşaat sektörünün konuşulacağını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Şehirleşme çalışmalarının hız kazandığı, 6,5 milyon çürük yapı stoğunun bulunduğu Türkiye'de inşaat sektörü önümüzdeki 20 yılda da gündemin birinci maddesi olmayı sürdürecek. Bildiğiniz gibi 2014 yılı rekor konut satış adetiyle kapandı. 1 milyon 165 bin 381 adetlik konut satışı hepimizi gururlandırdı. Üstelik ülkemiz, 2014 yılında iki büyük seçim geçirdi. Eskiden olsa yaprak gibi sallanırdık ama öyle olmadı. Ülkemiz ve sektörümüz büyümesini sürdürdü" dedi. 



Ekonominin güçlü duruşunun insanlara daha çok güven verdiğini, bu güven ortamı içerisinde büyümeye devam edeceklerini belirten Hamit Demir sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetin yapmayı planladığı reformlar ve hayata geçirilen mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm yasası gibi yasalarla inşaat sektörü büyüme trendini sürdürüyor. Bu yıl Türkiye ekonomisi yüzde 3 büyürken inşaat sektörünün büyümesi yüzde 7 olarak gerçekleşti. Demir İnşaat olarak bizler de yeni projelerimizle yüzde 15 seviyesinde büyüdük. Hedefimiz, Demir İnşaat olarak her yıl ortalama yüzde 20 seviyesinde çift haneli büyüyebilmek." 


Tünaydın



Geri Dön