26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe büyüme tam gaz devam ediyor!

İnşaat sektöründe büyüme tam gaz devam ediyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaat sektöründe büyümenin "tam gaz" devam ettiğini, ocak ve şubatta konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 6 arttığını kaydetti.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.


Türkiye'nin 2015'te yanı başındaki kaos ve istikrarsızlığa, içeride maruz kaldığı teröre rağmen oldukça başarılı bir ekonomik iyileşme sağladığını belirten Davutoğlu, son gelen verilerle birlikte Türkiye ekonomisinin teröre ve bölgesel tehditlere rağmen nasıl sağlam olduğunun tescillendiğini kaydetti.  


Başbakan Davutoğlu, mart ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,22 arttığını, ihracatın ithalatı karşılama oranının ise geçen yılın mart ayında yüzde 66,2 iken bu yılın aynı ayında yüzde 72 olarak gerçekleştiğini, inşaat sektöründe büyümenin "tam gaz" devam ettiğini, ocak ve şubatta konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 6 arttığını kaydetti.


TÜFE'nin mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04 düştüğüne işaret eden Davutoğlu, dolar kurunda genel anlamda bir düşüş devam ederken ülkeye döviz girdisinin de arttığını söyledi. 


AA


Geri Dön