23 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe çalışan kadınların sayısı artıyor!

İnşaat sektöründe çalışan kadınların sayısı artıyor!

Daha çok erkeklerin hakim olduğu inşaat sektöründe artık topuklu ayakkabı sesleri yükseliyor. "Kadın eli değen" projelerde özellikle satış ve pazarlama noktasında kadınların daha başarılı bir grafik çizdiği ifade ediliyor...



Daha çok erkeklerin hakim olduğu inşaat sektöründe artık topuklu ayakkabı sesleri yükseliyor. "Kadın eli değen" projelerde özellikle satış ve pazarlama noktasında kadınların daha başarılı bir grafik çizdiği ifade ediliyor. 


Başkent'in önde gelen projelerinde önemli görevler alan kadınlar, sektörde kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Ankara'nın önemli bölgelerinden incek'te inşa edilen Uptovvn projesinin satış ve pazarlama sürecini yürüten CEF Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, 20 yıldır danışmanlık hizmeti sağladığını ifade etti. İnşaat sektörü ile iç içe geçen meslek yaşantısında genellikle en fazla kadın çalışana sahip bölümlerde görev aldığını belirten Evren Acar, kendi satış ekiplerinde ise yüzde 60 kadın ve yüzde 40 erkek dengesini hep korumaya çalıştığını vurguladı. 

'Kadınlar sektörde 1-0 yenik' 10 yıldır inşaat sektöründe yürüttüğü satış müdürlüğü görevini şu sıralar Ankara'da lüks ve konforun yeni adresi olarak öne çıkan Elit Royal Residence projesinde sürdüren Bilge Koyuncu ise, iş hayatında kadınların büyük özveriyle çalıştığını ve inşaat sektöründe ise bu durumunun daha zor olduğunu söyledi. 


Gayrimenkul danışmanı Papatya Karaca'ya göre de, şu andaki piyasa şartları göz önüne alındığında inşaat sektöründe çalışan bir kadının kazanç konusunda daha avantajlı olduğunu belirtti. Ankara'nın ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'nin satış bölümünde görev alan Papatya Karaca, sürekli değişip gelişen konut sektörünün çalışma ortamlarında da yenilikçi ve modern ortamlar oluşturduğunu, bunun da kadınlar için yaşayan bir ortamda çalışma fırsatı sunduğunu bildirdi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön