19 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe dış yatırımcıdan gelen nakit akışı hızlanacak!

İnşaat sektöründe dış yatırımcıdan gelen nakit akışı hızlanacak!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka referandum sonucunu inşaat sektörü açısından değerlendirdi. Okka, güven ve istikrar sürdüğü müddetçe yabancı sermayenin Türkiye’ye olan ilgisinin devam edeceğini vurguladı.



İstanbul ve Konya başta olmak üzere şehrin merkezinde yüksek yaşam standartlarında projeleri hayata geçiren Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, inşaat sektörü açısından referandum sonuçlarını değerlendirdi. Okka, “Öncelikle alınan sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Toplumun bütününü kucaklayacak toplumsal uzlaşmanın sağlanması ekonomide ve siyasette Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Referandumun ardından dış yatırımcı kaynaklı nakit akışının hızlanacağını düşünüyoruz. Özellikle Katar’dan ciddi bir nakit akışı olmasını bekliyoruz. Piyasaların rahatlaması bireysel yatırımcıyı da gayrimenkule yönlendirecektir. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün çok daha hareketli günler geçireceğini söylemek mümkün” şeklinde konuştu.


Okka, “Gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla büyük bir ivme kazanan inşaat sektörü, 2016 yılını yüzde 19’luk büyüme rakamıyla kapattı. Referandum sonrası ülke gündeminin normale dönmesiyle birlikte bu rakamın artacağına inanıyoruz. 2017 yılında inşaat sektörünün yüzde 15-20 civarında büyüyeceğini düşünüyoruz. Okkalar İnşaat olarak bu büyümeye 200 milyon TL’lik yatırım ve yüzde 20’lik istihdam artışı ile katkıda bulunacağız” dedi.


Mahmut Okka, Türkiye’nin dünyada hak ettiği konuma ulaşmasını sağlayacak yapısal reform sürecinin bir an evvel tamamlanması gerektiğinin de altını çizdi.



Geri Dön