29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Siyasi belirsizlik döneminde satışları düşen, projelerine ara veren inşaat sektöründe bayram havası var. Sektörde seçimlerin ardından hareketlilik başladı.



7 Haziran seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğe bağlı olarak artan kredi faizleri, doların rekora koşması sonrası inşaat maliyetlerinin artması ve satışlarda yüzde 20'ye varan düşüşlerle inşaat sektörü ve bağlantılı 200 sektör zor günler geçiriyordu. Ancak 1 Kasım seçimlerinden çıkan istikrar kararıyla, sektör bayram havasına büründü, ertelenen satışlar gerçekleşmeye başladı. 


YATIRIMLAR ARTAR 

Sektörün hızlı bir toparlanma sürecine gördiğini kaydeden, gayrimenkul danışmanı Çağla Kızılay Türkiye'de artık belirsizliğin kalktığını ve 4 yıl boyunca önlerini göreceklerini belirterek, "Sonuçlar muhtemelen piyasaya yansır. Çok ciddi anlamda hareketlilik bekliyoruz. Çok güzel bir sürece gireceğimizi ümit ediyorum. Çok ciddi durgunluk vardı seçim öncesi insanlar çok kararsızdı. Sadece Doğu ve Güneydoğu bölgesi olarak değil, Türkiye geneli çok sıkıntılı günler yaşadık. Sanırım çok ciddi yatırımlar olacaktır" dedi. 


Güneş


Geri Dön