29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe istihdam 2.6 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam 2.6 azaldı!

İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı.



İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu  Adana  Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, inşaat sektöründeki istihdamda bir azalma yaşanırken, inşaat sektöründe brüt ücrette ise yüzde 0,1 oranında bir artış yaşandığı kaydedildi. 


İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı. Türkiye İstatistik Kıırıımıı Adana Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, inşaat sektöründeki istihdamda bir azalma yaşanırken, İnşaat sektöründe brüt ücrette ise yüzde 0,1 oranında bir artış yaşandığı kaydedildi. 


İSTİHDAM YÜZDE 2,6 AZALDI 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,5 oranında azaldı. 


ÇALIŞILAN SAAT YÜZDE 3,3 AZALDI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,4 oranında azaldı. 


BRÜT ÜCRET YÜZDE 0,1 ARTTI 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücretmaaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 oranında azaldı. 


Adana İlk Haber 


Geri Dön