29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründeki kayıp kaçak için tedbir!

İnşaat sektöründeki kayıp kaçak için tedbir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut ve inşaat sektöründeki kayıp kaçakla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ortak bir çalışma yaptığını açıkladı.




Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında, "Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı"nı açıkladıktan sonra soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut ve inşaat sektöründeki kayıp kaçağa ilişkin, bunu engellemek için önceki eylem planında birçok düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Bu düzenlemelerin uygulama aşamasında olduklarını kaydeden Şimşek, şunları kaydetti:


"Konutların gerçek değerlerinin tapu işlemlerinde bildirilmesine yönelik, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ortak bir çalışma yapıyor. Bilgilendirici afiş ve broşürleri de hazırladı, bunları tapu dairelerine ve ilgili yerlere asacağız. İnternet sitemizden de bu yönde uyarılarda bulunacağız.


Geçmişte maalesef emlak vergi değerinin baz alınması üzerine bir sistem oluşmuş ama orta ve uzun vadede bütün bu konuların gözden geçirilmesi lazım. Bazen vatandaş gerçek değeri üzerinden ödemek istiyor ama satan adam fiyat dengesizliği yüzünden dikkat çekebileceği endişesi ile satmak istemiyor. Bizim bu konularda gelecek dönemde sistemleri gözden geçirmemiz lazım. Çağımızda bir gayrimenkulün değerlenmesi karmaşık değil, Google'a baksanız bile bunları çıkartabiliyorsunuz. Dolayısıyla bizim bütün  teknoloji altyapısını kullanarak çalışma yapmamız lazım ama spesifik bir çalışmamız yok."


AA




Geri Dön