29 / 03 / 2024

İnşaat sektörünün gözü, Rusya 'nın 2 milyar dolarında!

İnşaat sektörünün gözü, Rusya 'nın 2 milyar dolarında!

İstanbul 'da 111 bin kişinin ziyaret ettiği Yapı Fuarı 'nı gerçekleştiren YEM Genel Müdürü Barış Onay, Rusya 'nın Novorossky bölgesinde Türk yapı sanayisini ilgilendiren 2 milyar dolarlık iş olduğunu söyledi. Türk yapı malzemesi ve inşaat sektörünün gözü,



İstanbul 'da 111 bin kişinin ziyaret ettiği Yapı Fuarı 'nı gerçekleştiren YEM Genel Müdürü Barış Onay, Rusya 'nın Novorossky bölgesinde Türk yapı sanayisini ilgilendiren 2 milyar dolarlık iş olduğunu söyledi. Türk yapı malzemesi ve inşaat sektörünün gözü, Rusya 'nın 2 milyar dolarında. İstanbul Yapı Fuarı 'na katılan Rusya Bayındırlık Bakanı ile Yatırım Bakanları, Novorossky bölgesi için ayrılan 2 milyar dolarlık bütçenin değerlendirilmesi konusunda fuardaki katılımcı şirketlerle bire bir görüşmeler yaptı. Fuarı düzenleyen Yapı Endüstri Merkezi (YEM) 'nin Genel Müdürü Barış Onay, yapı malzemesi üretiminde Türkiye 'nin ciddi bir rakibi olmadığını belirterek, bu yıl fuara Avrupa 'dan katılımcı sayısının arttığını söyledi. 2 Rus bakanın Novorossky 'deki 2 milyar dolarlık programla ilgili ciddi görüşmeler yapmak için geldiğini anlatan Onay, kendilerinin de firmalarla bire bir görüşme imkanı sağladıklarını açıkladı. İki ay sonra Rusya 'ya sunum için gideceğini belirten Onay ayrıca Alman bakanın da Türk firmalarına, üçüncü ülkelere gitmek için Türkiye 'yi üs olarak kullanma çağrısında bulunduğunu hatırlattı ve “Avrupalı 'nın Türkiye 'ye olan inancı, Türk 'ün Türke olan inancından daha fazla ” dedi. Mayısın ilk haftası 34. üncüsü düzenlenen Yapı Fuarı 'na bu yıl 5 bin yabancı ziyaretçi geldi.

Yüzde 17 büyüme heyecanlandırıyor

Fuara yakın coğrafyalardan gelen katılımcı sayısı düşerken, İtalya, Belçika ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinden gelenlerin sayısı arttı. Barış Onay, “Avrupalı 'nın gözü Türkiye 'ye fikslenmiş durumda. çünkü Türkiye 'deki gelişimiştahlarını kabartıyor. Onlar yüzde 1 büyümeye rekor diyorlar, bizimekonomi yüzde 8, sektör yüzde 17 büyüyor. Bunu görünce bu pazarın cazibesine kapılıyorlar. Fuara gelenlerin yapısına baktığımızda, gelecek yıllarda Almanya, Belçika ve İtalya 'dan ciddi bir yatırımın Türkiye 'ye geleceğini söylemek kehanet olmaz ” dedi. Onay 'a göre, Avrupalı yapı malzemesi üreticileri, bayi-şirket arayanlar, fabrika kurmak isteyenler ve gayrimenkul yatırımcıları da son yıllarda Türkiye 'yi yakın takibe aldı.

4 büyükle kapışıyor

Yapı sektörünün zirvesi olan İstanbul Yapı Fuarı 'nı bu yıl 34. 111 bin 320 profesyonel ziyaret etti. 1100 firmanın katıldığı ve 82 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, Türkiye rekorlarını kırarken, yapı fuarcılığı konusunda dünyanın lider şehirleri Münih, Moskova, Dubai ve Paris ile kapıştı. Fuarı düzenleyen Yapı Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay, 2 futbol stadını dolduracak kişinin ziyaret ettiği fuarın bu yıl hem kapladığı alan hem ziyaretçi sayısında yüzde 30 büyüdüğünü söyledi.

Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön