24 / 04 / 2024

İnşaat şirketleri artık arsa almadan önce sorunları tespit ediyor

İnşaat şirketleri artık arsa almadan önce sorunları tespit ediyor

Kentsel dönüşüm alanında bürokratik ve yasal engeller nedeniyle yavaş ilerlemesi bu alanda uzmanlaşan avukatlık şirketlerini ortaya çıkardı. Özellikle de büyük kentsel dönüşüm projelerine talip olan inşaat şirketleri bu alanda uzman avukatlık büroları ile



Büyük fonlar ve GYO'lar adına arazilerin altyapı sorunlarını çözme işini üstlenen bu şirketler ise son dönemde hızlı bir gelişim işine girdi. Gayrimenkul alaninda uzmanlasan Hansu Avukatlık Bürosu'ndan Ömer Faruk Hansu, gelişen piyasa koşullarına göre bu alanda uzmanlaştıklarını söyledi. Hansu, inşaat şirketlerinin eskiden bir araziyi aldıktan sonra bununla ilgili problemleri çözmeye yoğunlaşırken artık araziye talip olmadan önce problemleri tespit edip profesyonel şirketlerle çözüm aradıklarını bu aşamada ise gayrimenkul alanında uzmanlaşan inşaat şirketlerinin ortaya çıktığını söyledi.

Niteliksel çoğunluk kanuna eklenmeli
Hansu, yatırımcılara iki alanda yardımcı olduklarını söyleyerek "İlk olarak kamu arazilerinin geliştirilmesinin önünde engeller bulunuyor. Özel şirketler bu arazilere talip olurken bir takım sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu aşamada kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İkinci konu ise kat mülkiyeti kanunu. Bu alanda da bazı değişikliklerin yapılmasının ardından yatırımcıların önündeki engeller kalkacak. Daha kolay arazi geliştirebilir hale gelecekler" dedi. Hansu, mevcut kat mülkiyeti kanununda bir kişinin bile onay vermemesi durumunda yasanın binanın yenilenmesine izin vermediğine değinerek "Bu madde niteliksel çoğunluğu referans alabilir. dedi. Hansu, son dönemde şehrin ortasında kalan kooperatif sitelerinin inşaat şirketlerinin gündemini oluşturduğunu da söyledi. Hem yerli hem de yabancı büyük şirketlerin gündeminde şimdi Etiler'deki Uçaksavar, Gayrettepe' deki Subay Evleri, Mecidiyeköy'deki Biracilar Kooperatifi gibi degeri 1 milyar TL'yi bulan siteler bulunuyor. Bu sitelerin kat mülkiyeti kanununa takıldığını söyleyen Hansu, "niteliksel çoğunluk" onayı gibi bir değişikliğin şehrin yenilenmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Sabah Emlak


Geri Dön