25 / 04 / 2024

İnşaat şirketleri yeni yıla kampanyayla giriyor!

İnşaat şirketleri yeni yıla kampanyayla giriyor!

Yeni yılı karşılamaya hazırlanan inşaat firmaları, birbiri ardına kampanyalar düzenliyor. Buna gore bazı projelerde aralıkta başlayan kampanyalar ocak ayında da devam ederken, bazıları ise yeni yıla özel Ödeme planlarını sunuyor.



İnşaat firmaları, satışı devam eden konut ve ofis projelerinde yeni yılı kampanyalarla karşılıyor. Bazı firmalar mevcut kampanyalarını ocak ayma kadar sürdüreceklerini açıklarken bazıları da yeni yıla özel ödeme planları hazırladı. Kampanyaya göre liste fiyatları üzerinden yüzde 12'ye varan indirim yapan firmalar da var, sıfır peşinatla ev satan da. Yeşilyurt İnşaat tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Stili İstanbul Diamond, yılbaşına özel 15 Aralık- 5 Ocak tarihleri arasında tüm konut tiplerinin peşin ödemelerinde yüzde 12 indirim yapıyor. Fiyatların 209 bin TL'den başladığı Stili İstanbul Diamond'da, minimum yüzde 5 peşinatla 24 ay sıfır faiz planı da geçerliliğini koruyor. 64 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçirilen Stili İstanbul Diamond, 5 ve 6 katlı 2 blokta toplam 214 konuttan meydana geliyor. Projenin 2015 yılının aralık ayında teslim edilmesi hedefleniyor. 

24 Gayrimenkul tarafından Halkalı'da inşa edilen Cadde 24 projesinde satışı devam eden son 10 dükkan ise' 12 yılda kendini amorti eden son 10 dükkan, 3 yıl kira garantisi' ile satılıyor. Dükkanların kiralanmaması durumunda ise kira bedelini firma kendisi ödüyor. 2015 yılının sonbaharında teslim edilecek Cadde 24'te alanları 25 metrekare ila 829 metrekare arasında değişen 72 dükkan bulunuyor. 

İki yılda teslim edilecek Hiper Gayrimenkul tarafından Haramidere Parklar mevkiinde hayata geçirilen Future Park projesinde yüzde 25 peşinatla 42 ay sıfır faizle ev sahibi olunabiliyor. Projede fiyatlar 147 bin TL'den, peşinatlar 36 bin 750 TL'den, günlük taksitler ise 87 TL'den başlıyor. 9 blokta 1.572 konuttan meydana gelen proje de 30 bin metrekare çarşı alanı, 3 bin metrekare sosyal tesis alam bulunuyor. Baysaş İnşaat, Fikirtepe'de inşa ettiği İstanbul 216 projesinde uyguladığı yüzde 30 peşin 36 ay vade farksız taksit imkanı yeni yılda da sürüyor. 3 blokta CADDE 24 541 konuttan oluşan projede, alanlan 50 ila 72 metrekare arasında değişen 8 çeşit 1+1; alanları 90 ila 111 metrekare arasında değişen 13 çeşit 2+1; alanları 160 metrekare olan tek tip 3+1 '1er yer alıyor. Yaklaşık 28 ay sonra teslim edilmesi hedeflenen projede metrekare birim fiyatlan 6 bin 250 TL ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor.

Gülsa İnşaat ve Bay Yapı Ortaklığı tarafından Kartal'da hayata geçirilen Gökdeniz Kartal'da 2015'in gelişi özel bir kampanya ile karşılanıyor. Projedeki tüm konut tipleri, 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında sıfır peşinatla satılıyor. 204 konutun bulunduğu 70 milyon liralık yatırım değeri ile inşaatına mayıs 2014'te başlanan projenin şubat 2016'da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Gökdeniz Kartal'da fiyatlar ise 332 bin-831 bin TL arasında değişiyor. 

Ankaralı 'Sofa Loca' görücüye çıktı BAS Yapı ve Solar Yapı ortaklığı tarafından Eskişehir yolu üzerinde hayata geçirilen Sofa Loca projesi satışa sunuldu. Emlak Konut CYO güvencesiyle 126 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen proje, Ankara'nın hareketli bölgelerinden Eskişehir yolu üzerinde yükseliyor. Projede daire büyüklükleri ise 182 ile 286 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların KDV dahil 640 bin TL'den başladığı projede, daire fiyatının yüzde 75'ine 120 aya kadar yüzde 0.87 faiz oranıyla konut kredisi kullanılabiliyor. Sofa Loca'da 150 lüks konut yer alıyor. Çevreci donatılarıyla Ankara'da örnek teşkil edecek Sofa Loca'nın, her katında atık ayrıştırma sistemi, güneş enerjisi panelleri ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi teknolojik donatılar yer alıyor. 

Bakanl ık'tan çevreye 80 milyon TL'lik katkı tehlikeli atık, katı atık ve atıksu alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 79'a ulaştığını ve atıksu alanında ise belediye nüfusunun yüzde 77'sine hizmet verildiğini açıkladı. Hedeflerinin 2023 yılında tüm belediyelerin atıksu arıtma tesisine kavusmasını sağlamak olduğunu belirten Güllüce "Ayrıca, yerel yönetimlerin atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50'si bakanlığımızca karşılanmaktadır. Bu kapsamda, son üc yılda toplam 80 milyon TL ödeme yaptık" dedi. 15 katı atık bertaraf tesisinden aynı zamanda elektrik elde edildiğini kaydeden Bakan Güllüce, 2023 yılında atıklardan 6 milyar TL katma değer oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı. 

Uransan'dan kiracı garantili daireler  Ankara  Urankent adasında farklı projelere imza atan Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, Baskent'te yeni bir yasam bölgesi hayata geçirdiklerini duyurdu. Çelik "Suan sınırlı sayıda dairemizin kaldığı Royal Plus'ı belirttiğimiz tarihten önce tamamladık. Simdi sırada yeni projemiz Oueen Park var. Projelerimiz, yalnızca oturum amaçlı değil yatırım için de tercih ediliyor. Biz de yaptığımız çalışmalarla konut sahiplerinin evlerini kiracısız bırakmıyoruz" dedi. 

'Çelik Yapı Tasarım Ödülleri' 3 projeye gitti YAPISAL çelik sektörünün tüm oyuncularını bir araya getiren ve Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından düzenlenen 15. Yapısal Çelik Günü'nde 'Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülleri' de verildi, ödülü almak için bu yıl 11 proje başvuruda bulunurken, tamamının şartnamede belirtilen katılım koşullarına uygun olduğu tespit edildi. 

Ulusal Çelik Yapı Tasarım ödülü ile projeye birden verildi. 

Jüri tarafından 'İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali', 'Kayalar Kimya Yönetim ve Ar-Ge Merkezi Binası' ile 'Pristina Uluslararası Havalimanı Yeni Yolcu Terminali'birinciliğe layık görüldü. Ödül töreninde bu yıl ki 'Gene Çelik Yapı Tasarımcıları Ödülleri'Yıldız Üniversitesi'nden Oğuzhan Aydın, Sinan Tuncer, Burçak Sönmez, Yücel Demir ve Boğaziçi'nden Şenol Keskin'in oldu. 

Kentsel dönüşüme 1 milyar liralık kaynak Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar liranın üzerinde kaynak kullanıldığını belirten Bakan İdris Güllüce, 2.5 yılda 400 bin bağımsız birimin dönüşümüne başlandığını söyledi. 

Depreme karşı binaları güvenli hale getirmeyi amaçlayan 'kentsel dönüşüm hareketi' için bugüne kadar 1 milyar TL'yi aşkın kaynak kullanldıklaını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm kapsamında 2.5 yılda yaklaşık 400 bin bağımsız birimin dönüşümünü başlattıklarım söyledi. 

Güllüce, hedeflerinin Cumhuriyet'in 100. yılında 6.5 milyon birim konutun dönüştürülmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. 

Vergiden muaf uygulama Bakan Güllüce şunları söyledi: "2014 aralık itibariyle 38 ilimizde 150 farklı riskli alan ilan edilmiştir. 

Dönüşümüne başlanan bu alanlarda yaşayan 1 milyondan fazla vatandaşımızın can güvenliği teminat altına alınmıştır. 165 riskli alan teklifi ise değerlendirme aşamasında. Aynca, içerisinde kamu mülkiyeti bulunan 41 yerde, toplam 2 bin 840 hektar alan kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmiştir. Kanal İstanbul ile 3. Havalimanı projesini de içine alan 38 bin 500 hektarlık alan 'Yenişehir Rezerv Yapı Alanı' olarak belirlenmiştir. 853 adet kuruluş riskli yapıları tespit etmek üzere lisanslandırılmıştır." Polat, ofis yatırımları için düğmeye bastı POLAT Holding bünyesinde faaliyet gösteren AP Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Polat Ofis, A Plus ofis alanları, dükkanlarının yatırımcıların beğenisine sundu. 

Kağıthane'de 25 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Polat Ofis, 4 dükkan ve 20 ofis olmak üzere 24 bağımsız bölümden oluşuyor. Kağıthane Polat Ofis'in tanıtım toplantısında konuşan AP Gayrimenkul Başkan Vekili Kerim Polat, "Kağıthane Polat Ofis, 'İlk' ofis projemiz. 

Bunu Plyalepasa takip edecek. Önümüzdeki dönemde yeni 'Polat Ofis'ler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi. Ofis metrekare fiyatı 4.750 dolar, dükkan metrekare fiyatı ise 6.750 dolar olan projenin en önemli mimari özelliklerinden birisi de şeffaf cephe yapısı. 

'Yüzde 5 peşinat ver ağustosta evine tasın' DEMİR İnşaat, Ağustos 2015'te teslim etmeye hazırlandığı Demir Romance müşterilerin karsısına 'yüzde 5 peşin, ağustosta tasın' kampanyasıyla çıkıyor. Projeden yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabilirken ödemeye ağustos 2015'teki teslimatta başlanabilecek. Kampanya 31 Aralık'a kadar geçerli olacak. Beylikdüzü'nde farklı daire seçenekleri ve 28 adet villa İle inşa edilen proje ile ilgili bilgi veren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir şunları söyledi: "Demir Romance'ın tüm dairelerinde kullanılan akıllı ev teknolojisi, merkezi lokasyonu, site içi imkanları ve kalitesi alıcısının hem yasam hem de yatırım değerini yükseltiyor. Demir Romance, proje tamamlandığında yüzde 80 kazanç sağlayacak." 


Star


Geri Dön