18 / 04 / 2024

İnşaat şirketlerinin Dubai'de fuar mesaisi başlıyor!

İnşaat şirketlerinin Dubai'de fuar mesaisi başlıyor!

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul gören Dubai Cityscape Global'de Türk inşaat şirketleri gövde gösterisi yapacak. İşte fuara katılacak bazı inşaat firmaları ve projeleri...



Türk Lirası'nın değerinin dolar ve euro karşısında rekor seviyelere gerilemesi, inşaat maliyetlerinin yüzde 20 artması ve konut kredisi faizlerinin yükselmesi inşaatçıları kara kara düşündürüyor. Siyasi belirsizlik ve artan terör olayları sonrasında yaz aylarını durgun geçiren konut sektörü, erken seçim kararıyla da sonbahar tedirginliği yaşıyor. Yerli yatırımcıların dövizde kalıp konut yatırımlarını bekletmesinden endişe eden gayrimenkul sektörü bu ortamda yabancıya satışı umut olarak görüyor. Bu nedenle, Türk inşaat şirketleri, dünya gayrimenkul devlerini aynı çatı altmda buluşturan Dubai Cityscape Global 2015'e çıkarma yapacak. 


8-10 Eylül tarihleri arasında Dubai World Trade Center'da gerçekleşecek fuara Türkiye'den 60'ya yakın firma katılacak. Türkiye genelindeki konut ve ofis projelerini tanıtacak firmalar, fuar boyunca alım taleplerini değerlendirecek ve iş birlikleri görüşmeler yürütecek. 


FİNANS MERKEZİNİ TANITACAK


Ağaoğlu Şirketler Grubu, fuarda Ataşehir'de inşaatı devam eden İstanbul Uluslararası Finans Merkez'ni görücüye çıkaracak. 2018 yılında tamamlanması beklenen Finans Merkezi projesinde ruhsatı alan Ağaoğlu, Finans Merkezi projesinde 319 adet konut, 977 ofis, 93 ticari ünite olarak toplamda bin 389 adet bağımsız bölüm inşa edecek. 


Sinpaş Yapı Türkiye'nin temalı en büyük yaşam projesi olarak Ankara'da geliştirdiği Altınoran projesini tanıtırken, Sinpaş GYO ise Şişli'de inşa edilecek Queen Bomonti projesini ilk kez görücüye çıkartacak. Firma, Bosphorus City, Aydos Country ve Bursa Modern projelerini de fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunacak. 


DUMANKAYA 5 PROJEYLE KATILIYOR


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığı Ayazağa'da hayata geçirdiği Vadistanbul projesiyle boy gösterecek. Dumankaya İnşaat satışı devam eden Horizon, Ritim İstanbul, Miks, hi-Fit ve JVIozaik projelerini tanıtırken, NEF ise yenilikçi ev çözümlerini ve başta Ataköy ve Merter olmak üzere İstanbul genelinde yapımını sürdürdüğü projeleri sergileyecek. İş GYO, Kartal'da inşa edilen 640 milyon lira değerindeki Manzara Adalar ve Nef ile işbirliği içinde 1.1 milyar liralık yatırımla gerçekleştirilen İnistanbul projelerini vitrine koyacak. 


Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolarlık yatırımla Beyoğlu' nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, MIPIM'den sonra ikinci kez uluslararası arenada görücüye çıkacak. Torunlar GYO, Alibeyköy'de KİPTAŞ ile ortaklaşa inşa ettiği 5. Levent ve Torun Center projesini, Ege Yapı ise Kağıthane ve Çekmeköy projelerini tanıtacak. 


Özyurtlar İnşaat, Nlogo İstanbul, 1 Coastal City, NCadde Agora ve Nlive Bahçeşehir projelerine uluslararası yatırımcı çekmeye çalışacak. 12 yıldır fuara katılan Tabanlıoğlu Mimarlık bu yıl da yeni projelerini ziyaretçilere tanıtacak. 



Sözcü





Geri Dön