29 / 03 / 2024

İnşaat; Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü!

İnşaat; Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü!

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, inşaatın 200’e yakın sanayiyi desteklediğini belirterek, yaşanan canlılığın istihdam sağladığını söyledi. Güral, inşaatın, Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü olduğunu belirtti.



NG Kütahya Seramik Başkanı Güral, inşaatın 200’e yakın sanayiyi desteklediğini belirterek, yaşanan canlılığın istihdam sağladığını söyledi.


İnşaat sektörünün geçen 30 yılda Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü olduğunu belirten NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, "Konut stokunun yenilenmesi, yol ve barajların yapılması, 200'e yakın yan sektörün üretmesi, istihdam sağlaması anlamına geliyor" dedi. İnşaat sektörünün ülkeye sağladığı bir başka faydanın da yabancı yatırımcıyı çekmesi olduğunu söyleyen Güral, "Avrupa ve Arap ülkelerinden ülkemize yatırım yapmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bir anlamıyla konutlarımız ihraç ürünü haline geliyor. Sektörün gelişimine bağlı olarak arsa ve konut fiyatlarının hızlı artışı, bir dönem gecekondu yerleşim alanı niteliğinde olan bölgelerin değer kazanması, gelirin tabana yayılması açısından da olumlu bir rol oynuyor" diye konuştu.


İnşaat sektörünün gelişiminin bir başka olumlu noktasının da ağırlıklı olarak yerli ürün kullanılması olduğunu belirten Güral, "Demirinden çimentosuna, seramiğinden, elektrik tesisat malzemesine kadar bir inşaatta kullanılan ürünlerin neredeyse tamamı Türkiye'de en yüksek kalitede üretilip ihraç ediliyor. Bu açıdan inşaat neredeyse tamamıyla ekonomiye girdi sağlayan bir sektör" dedi.


Yerli ürün BİRİNCİ Türkiye inşaat sektörünün gelişiminin kentlerin çehresini değişirtirken, yaşam biçimlerini de olumlu yönde değiştirdiğini söyleyen Güral, "Yeni inşa edilen yerlerde genellikle yeşil alanı, yolları, okulları ve hastaneleri, AVM'leri, toplu ulaşım olanakları olan gelişmiş ülke standartlarını da aşan yaşam bölgeleri oluşturuluyor" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön