19 / 04 / 2024

İnşaat ve Mobilya Forumu'nda 1 milyar liralık iş hacmi!

İnşaat ve Mobilya Forumu'nda 1 milyar liralık iş hacmi!

İş forumunu organize eden İstanbul Genç İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Ataol, "6 aylık iş görüşmesini bir güne sığdırdık ve 1 milyar liralık iş bağlantısı gerçekleşti." dedi...



İstanbul'daki dört işadamı derneği, mobilyacı ve inşaat malzemesi tedarikçisi üyelerini 50 büyük inşaat firmasıyla buluşturdu. İş forumunu organize eden İstanbul Genç İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Ataol, "6 aylık iş görüşmesini bir güne sığdırdık ve 1 milyar liralık iş bağlantısı gerçekleşti." dedi. 



İSTANBUL'da inşaatçılar ile mobilya sektörü temsilcilerini buluşturan iş forumunda bir günde 1 milyar liralık iş bağlantısı yapıldı. İstanbul Genç İşadamları Derneği, İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği, Florya İş Adamları Derneği ve İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği forumda Türkiye'nin önde gelen 50 inşaat firması, mobilya üreticileriyle 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi. 


İnşaat ve mobilya sektörü iş forumunda konuşan İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol, 6 aylık iş görüşmesini bir güne sığdırdıklarını, forumda yaklaşık olarak 1 milyar liralık iş bağlantısı yapıldığını söyledi. 

Forumu düzenlerken daralan ticaretin önünü açmayı amaçladıklarını belirten Hüseyin Ataol, "Amacımız üyelerimize yeni iş olanakları sağlamak. Buraya katılan üyelerimiz 6 ayda gerçekleştirebilecekleri iş görüşmelerini bir güne sığdırmış oldu." dedi. İkili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği forumda inşaat şirketleri, mobilya üreticileri ve tedarikçilerin görüşmelerde somut iş bağlantıları yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Ataol, forumlarda ortaya çıkan ekonomik hareketliliği şöyle anlattı: "Daha önce gerçekleştirdiğimiz tekstil forumunda 250 milyon liralık bir iş hacmi oluşturmuştu. 


Bugün de inşaat ve mobilya sektörlerinde 1 milyar liralık bir iş hacmi doğdu. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden inşaat altında birçok iş koluna da imkan sunması sebebiyle daha geniş bir kesime hitap etmekte. Gerçekleştirdiğimiz iş forumumuza da bu lokomotif sektörümüzün öncüsü 50 büyük inşaat firması katılım gösterdi." Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerini de paylaşan İGED Başkanı Hüseyin Ataol, 2014 yılının zor bir yıl olacağını söyledi. Ataol, "İnşaat sektörünün bu senede çok aktif çalışacağı aşikar. Ekonomik dalgalanmaların anında etkilediği bir sektör. Tedbirli davranmak lazım." diye konuştu. 


Ticari Hayat 


Geri Dön