26 / 04 / 2024

İnşaat ve mobilyadan 1 milyar liralık anlaşma!

İnşaat ve mobilyadan 1 milyar liralık anlaşma!

Dört sivil toplum kuruluşu öncülüğünde gerçekleştirilen inşaat ve Mobilya Sektörü iş Forumu İstanbul'da düzenlendi. Türkiye'nin önde gelen 50 inşaat firması, dört derneğe bağlı iş insanlarıyla yaklaşık olarak 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi...



Dört sivil toplum kuruluşu öncülüğünde gerçekleştirilen inşaat ve Mobilya Sektörü iş Forumu İstanbul'da düzenlendi. Florya İş Adamları Derneği (FİADER), İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED), İhracatçı ve Sanayici iş Adamları Derneği (İHSANDER) ve İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İSİAD) ortaklaşa düzenlediği forumda Türkiye'nin önde gelen 50 inşaat firması, dört derneğe bağlı iş insanlarıyla yaklaşık olarak 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi. 


Forumda amaçlarının daralan ticaretin önünü açmak olduğunu kaydeden İstanbul Genç işadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ataol. "Amacımız üyelerimize iş olanakları sağlamak. Bugün buraya katılan üyelerimiz altı ayda gerçekleştirebilecekleri iş görüşmelerini bir güne sığdırmış oldu" dedi. 


ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği forumda inşaat şirketleri, mobilya üreticileri ve tedarikçilerin görüşmelerde yaklaşık 1 milyar liralık iş hacmi oluşturduklarına değinen Hüseyin Ataol "Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirdiğimiz tekstil forumunda yaklaşık olarak 250 milyon liralık bir iş hacmi oluşturduğumuzu göz önüne alırsak bugün inşaat ve mobilya sektörlerinde 1 milyar liralık bir iş hacmi oluşturabileceğimiz kanısına varıyoruz" dedi. 


EKONOMİST KOBİ GİRİŞİM


Geri Dön