29 / 03 / 2024

İnşaat yatırımlarının her yıl % 20 artması gerek!

İnşaat yatırımlarının her yıl % 20 artması gerek!

Kerem Alkin, œBu ülkeleri İngiltere, Cezayir, Almanya ve İran izledi. İnşaat sektöründeki yatırımların toplam özel sektör yatırımları içindeki payı yüzde 45, bunun yüzde 55"e çıkarılması lazım diye konuştu



NET ihracatçı bir sektör olan inşaat malzemesi sanayisinin dış ticaret fazlasının 2010 yılında 11.5 milyar doları aştığını belirten Orhan Turan, œAynı yıl ihracatın ithalatı karşılama oranı diğer sektörlerde ortalama yüzde 65 iken, inşaatta yüzde 260"a ulaştı. Otomotiv gibi görünüyor ama Türkiye"nin 1 numaralı ihracatçı sektörü biziz dedi. Turan, bu yıl sektör istihdamının da 300 bin artışla 1.5 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti. İnşaat sektörü yatırımlarının 100 milyar TL"ye yaklaştığını belirten İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin ise 2023 hedeflerine ulaşmak için her yıl bu yatırımların yüzde 20 artmasının gerektiğini vurguladı. 2010 yılı itibarıyla en fazla inşaat malzemesi ihraç edilen ülkelerin Irak, Mısır, Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu ifade eden Alkin, œBu ülkeleri İngiltere, Cezayir, Almanya ve İran izledi. İnşaat sektöründeki yatırımların toplam özel sektör yatırımları içindeki payı yüzde 45, bunun yüzde 55"e çıkarılması lazım diye konuştu.

Nihal YUVACAN/Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İnşaat ihracatı da sırtlıyor

Ekonominin büyümesinde lokomotif rolü üstlenen inşaat sektörü, yan sanayisiyle de ihracatı sırtlıyor. İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, inşaat malzemesi sanayisinde ihracatın 2010 yılında 18,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini öngördüklerini belirterek, 'Türkiye'de bir numaralı ihracatçı sektör biziz.
Dünyada da inşaat malzemeleri ihracatında 7. sıradayız' dedi. Turan, sektörün 2010 yılı boyunca büyümesini sürdürdüğünü, istihdam ayağında da toparlanma sinyalinin belirginleştiğini söyledi. Türkiye'nin İtalya'dan çin'e kadar inşaat sektöründe rakibi bulunmadığını dile getiren Turan, konut kredi faizlerindeki düşüşün geleceğe olumlu yansıyacağını da belirtti.

Yeni şžafak


İnşaat malzemelerinde hedef 22 milyar dolar  

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, inşaat malzemesi sanayisinde ihracatın 2010 yılında 18.7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini öngördüklerini belirterek œBu yılki hedef ise 22 milyar dolar. Türkiye"de bir numaralı ihracatçı sektör biziz. Dünyada da inşaat malzemeleri ihracatında 7. sıradayız dedi.

Turan, sektörün yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün 2010 yılı boyunca büyümesini sürdürdüğünü, istihdam ayağında da toparlanma sinyalinin belirginleştiğini söyledi.
star


Geri Dön