24 / 04 / 2024

İnşaatçı 20 yılı ‘garanti’ etti!

İnşaatçı 20 yılı ‘garanti’ etti!

Emlak Konut tarafından başlatılan konutta ikinci seferberlik hareketine GYODER ve KONUTDER üyeleri de katıldı.



Emlak Konut GYO tarafından başlatılan ikinci seferberlik hareketine GYODER ve KONUTDER üyeleri de katıldı. 2 ay sürecek kampanyada konutlar 20 yıl vadeyle satılacak. Biri özel biri kamu bankasıyla yapılan anlaşmayla faizler yüzde 0.75-0.85 arasında olacak.


Emlak Konut GYO'nun başlattığı ikinci konut seferberlik hareketine GYODER ve KONUTDER'den de destek geldi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesi için başlatılan 0.70 faiz ve 120 ay vadeyle konut sahibi olma imkânı veren tarihi kampanyanın ikinci perdesi 1 Şubat itibarıyla açılıyor. 31 Mart'a kadar devam edecek yeni kampanyada vade 20 yıla uzatıldı. Garanti Bankası ve Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma gereği faiz oranları da 0.75 ile 0.85 arasında belirlendi. Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdiği projelerde konutlar, yüzde 10 peşinatla 10 yıllık vadede 0.40 ile 0.50 arasındaki faiz oranları ile satılacak. GYODER ve KONUTDER bünyesindeki firmalar ise 20 yılın altındaki vadelerde faiz oranlarını bankalarla görüşüp belirleyecek. Bazı bankalar da projelere özel oranlar sunacak.


ŞANTİYELER DURMAYACAK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Hiçbir şantiyenin durmaması, ekonominin çarklarının dönmesi için kampanyamızı başlatıyoruz. Konut alımını erteleyenlere, 'Bizler Türkiye'nin 20 yılına güveniyoruz. Siz de güvenin ve bu fırsatı kaçırmayın' mesajını veriyoruz" diye konuştu. Ülkenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomik bir savaş içine girdiğini dile getiren Kurum, "Ancak şunu net söylemek istiyorum. Burada firmalarımız, bankalarımız, dövizin yüzde 25-30, inşaat maliyetlerinin yüzde 10-15 artmasına, faiz artırımına, not düşürülmesine rağmen vadesini 240 aya çıkarıyor ve faiz oranını aşağı çekiyor. Bu, büyük fedakarlık" diye konuştu.


KONUT FİYATLARI 2017'DE ARTACAK

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, 2016'yı bir önceki yıla göre satışlarını artırarak bitirdiklerini, bu yıl da geçen yılki satışları egale edip, geçerek bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Konut fiyatlarının 2017'de bir miktar artacağını dile getiren Çelik, girdi maliyetlerinin dövizin de etkisiyle yükseldiğini, enflasyonda ve genel faizlerde artış beklediklerini aktardı. Avni Çelik, "Türkiye'deki konut fiyatları halen çok ucuz. Avrupa'da fiyatlar 17 bin euro civarında. Fiyatların düşmesi hatta artmaması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.


ERİŞİM KOLAYLAŞACAK

Sektör olarak bu dönemi, 'kâr yılı değil, ar yılı' olarak sürdürdüklerini anlatan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, "Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Taşın altına elimizi değil adeta gövdemizi koyuyoruz. Bu kampanya aynı zamanda alt gelir grubunun orta ve üstü projelere erişimini de kolaylaştıracak" diye konuştu.


AMAÇ STOK ERİTMEK DEĞİL

Çelik, alıcılara vade miktarını uzatmak için bir kampanya düzenlediklerini kaydederek, burada sektör temsilcilerinin fedakarlığı ve bankaların desteği olduğunu bildirdi. Çelik, "Stok problemimiz yok. Bir yandan üretip bir yandan satacağız. Bu kampanya stokları eritmek için değil konut alımını kolaylaştırmak için. Kampanyanın uzatılıp uzatılmayacağını 31 Mart'ta oturup tekrar değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.


Sabah / Seda Tabak 




Geri Dön