16 / 04 / 2024

İnşaatçılar vergi indirimi istiyor!

İnşaatçılar vergi indirimi istiyor!

İnşaat sektörü temsilcileri, rant vergisinde bireysel başvurularda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında alınacak verginin düşürülmesini istiyor...



Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki günkü meclis toplantısında inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar da yapmıştı. Çalışılmakta olan imar yasasında herhangi bir şekilde vatandaşların sahip oldukları arazi, arsa, evin değer kazanması durumunda vergi gelmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Başbakan Davutoğlu,  "Vergi yükü söz konusu değildir. Belediyelerimizin yaptığı düzenlemeler çerçevesinde olabilecek değer artışında değer artışı söz konusu olmayacaktır. Sadece herhangi bir vatandaş imar değişimi talebinde bulunursa bireysel olarak, onun getirdiği ek değer, onunla ilgili bir düzenleme gelecek. Bireysel taleplerde de bir arsada imar değişiminin getireceği yüksek kazancın, yan arsada oluşacağı adaletsizlik için, bunun sokak pafta olmasına özen göstereceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 


BABACAN'A MEKTUP

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), rant vergisinin sadece bireysel başvurulardan talep edilmesini, kamunun talep dışı yaptığı işlemlerden vergi almaması gerektiğini açıklamıştı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaların sektörün beklentilerine cevap verdiğini belirten KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu hafta taleplerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a mektupla ileteceklerini ifade etti. Rant vergisinde bireysel başvurularda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında vergi alınacağı açıklanmıştı. Gayrimenkul temsilcilerinin Ali Babacan'a iletecekleri mektupta bu oranın düşürülmesi isteyecek. Sektör temsilcileri, vergilerin ruhsat alımında ya da satışta nakit olarak alınması yerine 24 ay taksitle ödenmesini önerecek. 


Bursa Kent


Geri Dön