26 / 04 / 2024

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...



ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirterek, yıl içerisinde iş güvenliği konusunda uygun koşulların sağlanmadığı inşaat, şantiye gibi bin 700 işyerinin kapatıldığını söyledi. 

Mersin Milton Otel'de düzenlenen 'Güvenli İskele Projesi' eğitim seminerinde konuşan İsmail Gerim, projenin ölümlü iş kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte inşaat sektöründe de yüksek binaların şehirlerde hızlı bir şekilde yükseldiğine dikkat çeken Gerim, şöyle konuştu: "İş kazaları geçtiğimiz yülara oranla, 100 binde çalışan olarak değerlendirdiğimiz zaman düşme seyirli olduğunu görüyoruz. Fakat bunlar istediğimiz rakamlar değil. 2012'nin sosyal güvenlik verilerine göre, 100 bin çalışan başına ölümlü İş kazaları oranı 6.2 civarında. Bu rakamla dünyada son sıradayız. 

Rakamlar her ne olursa olsun ülkemize yakışan rakamlar değü. Bu can kayıplarının kabul edilebilir olmadığını söylüyoruz. En son yaşanan maden kazaları, inşaat kazaları, Bu sektörler tehlikeli ve bizde bu sektörlere ait neler yapabileceğimiz konusunda sosyal taraflar ile birlikte hareket etmeye çalışıyoruz." 


Ankara Son Söz


Geri Dön